Ez már arcátlanság: rekordösszegért, 987 millió dollárért vásárolt uránt Oroszországtól az USA

2024. július 08. 07:26

A közel 1 milliárd dollár értékű tranzakcióban Kína és Franciaország is jelentős szerepet játszott, beszállítóként.

2024. július 08. 07:26
Electricite de France SA's Golfech Nuclear Power Plant

Nyitókép: Matthieu Rondel/Bloomberg via Getty Images

Az Egyesült Államok májusban rekordösszegű, 987 millió dollár értékben vásárolt uránt Oroszországtól. Ez a lépés az áprilisi szünet után történt, amikor az USA újraindította az orosz uránimportot, 

amely akkor 209,5 millió dollárt tett ki, ezzel elérve a tavaly március óta legmagasabb szintet

– derül ki a RIA Novosztyi amerikai állami hivatal adatainak elemzéséből.

A tavasz utolsó hónapjában végrehajtott rekordértékű beszerzés során Oroszország mellett Kína és Franciaország is jelentős szerepet játszott beszállítóként, előbbi 324 millió, utóbbi pedig 245 millió dollár értékben exportált uránt az Egyesült Államokba.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. július 09. 07:01
Bár a cikk fasságokat ír, mert az amcsik ennek csak a megyedét vették a ruszkiktól, azért vérlázító pofátlanság, hogy az eu ki akarja szankciózni tőlünk az orosz uránt, egyáltalán: az atomerőművet is. Csak azért épülhet mégis, mert bevettünk a buliba pár nagy nyugati céget is. A jó kurva anyját az amcsi bandának, de még inkább az eus amcsicsicskáknak.
survivor
2024. július 08. 22:11
CAN es AUS dugig ban U al. Es Kazahsztán is
T. Péter
2024. július 08. 17:05
"Az Egyesült Államok májusban rekordösszegű, 987 millió dollár értékben vásárolt uránt Oroszországtól.A A valóság ezzel szemben az, hogy az USA _összesen_ 987 millió dollár értékben vásárolt több helyről. Ebből az orosz rész 209,5 millió volt, vagyis nagyság szerint csak a harmadik. És egyébként ez sem sokáig már, ugyanis májusban már aláírták a törvényt, ami megtiltja az orosz beszerzést, 90 nap múlva életbe lép, tehát vélhetően _addig még_ lesz importjuk, onnantól kezdve nem. Jelenleg a szükséges uránmennyiség negyede érkezik az oroszoktól, egyre csökkenő tendenciával.
T. Péter
2024. július 08. 16:59
"a RIA Novosztyi amerikai állami hivatal" Miket meg nem tud tőletek az ember! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!