Erre készüljenek a Horvátországba utazók, ez vár rájuk!

2024. július 18. 07:09

Miközben Magyarországon tombol a hőség, sokan tervezik nyaralásukat az Adriára.

2024. július 18. 07:09
Zlatni Rat (Golden Cape) Beach, Brac Island, Croacia

Nyitókép: Cristina Arias/Cover/Getty Images

Miközben Magyarországon tombol a hőség, sokan tervezik nyaralásukat az Adriára. Az előrejelzések szerint azonban jövő héten akár 15 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet Horvátországban. A lehűlés szombaton kezdődik, addig viszont a hőség miatt piros figyelmeztetés van érvényben Rijeka, Split és Dubrovnik térségében – írta meg az N1.

A szombaton kezdődő enyhülést záporok és zivatarok is kísérhetik. A DHMZ hétnapos előrejelzése szerint szombaton Zágrábban a legalacsonyabb hőmérséklet 20, a legmagasabb 28 Celsius-fok lesz. 

Hétfőn már jelentős lesz a lehűlés, Zágrábban a legmagasabb hőmérséklet 24 fok lesz, eső is várható.

Ezen a héten péntekig három régióban van érvényben piros figyelmeztetés a hőhullám miatt: Rijeka, Split és Dubrovnik térségében. Horvátország többi részén narancssárga figyelmeztetés van érvényben péntekig.

„Magyarországon péntektől vasárnap éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén” – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A hőségriasztás július 7-i kezdete óta 317 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, az időszakban leégett terület nagysága 3,2 millió négyzetméter. A melegben gyakrabban fordul elő szén-monoxid-szivárgás is, a kéményekben kialakuló légdugók miatt. Ezzel kapcsolatban 69 alkalommal riasztották a tűzoltókat.

***

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­x­­i­­­ ­­p­u­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
pollip
2024. július 18. 13:48
Jó ez a kép. De miért nem fürdenek?
hátakkor
2024. július 18. 11:52
Klímaváltozás!
salmonella
2024. július 18. 09:40
Én ebbe qrva melegben a pincébe szoktam kirándulni a sörömmel. Ott most is kb. 18 fok van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!