Egymilliárd dollárnyi fegyvert rendel Dél-Koreától Románia

2024. július 10. 11:36

Az eszközök leszállítása 2027 elején kezdődik, s 2029-ig tart majd.

2024. július 10. 11:36
-

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

Aláírták a szerződést, amelynek értelmében Románia közel egymilliárd dollár értékben tüzérségi fegyvereket vásárol Dél-Koreából – közölte szerdán a Hanwha Aerospace dél-koreai vállalat.

A szerződést a bukaresti védelmi minisztériummal kötötte meg az ázsiai cég.

A szerződés értelmében a Hanwha Aerospace 54 K9-es önjáró löveget, 36 K10-es automatizált lövedék-utántöltő járművet, lőszert, valamint kiszolgáló járműveket szállít a román hadseregnek. Az eszközök leszállítása 2027 elején kezdődik, s 2029-ig tart majd.

A szerződés értelmében a járművek zömét Romániában fogják legyártani helyi beszállítók bevonásával.

„A Hanwha Aerospace eltökélt abban, hogy maximalizálja a román védelmi ipar számára származó hasznot” – idézte az economedia.ro Peter Baét, a Hanwha Aerospace Europe alelnökét.

Románia lesz a tizedik ország és a hatodik NATO-tagállam, mely hadrendbe állítja a K9-es önjáró lövegeket. Ausztrália és Norvégia után Románia a harmadik állam, mely K10-es automatizált lövedék-utántöltő járműveket vásárol.

(MTI)

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­­­e­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
rugbista
2024. július 10. 17:48
ha jól hallom, a lengyelek már behúzták a féket, nincs ennyi pénz ezekben az országokban. Kérdés, nálunk is, hogy mire lesz elég.
lajajakab11
2024. július 10. 17:33
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Reszelő Aladár
2024. július 10. 16:38
Csak óvatosan, el ne tűnjön semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!