Dühösek és félnek a románok, szerintük leleplezték Orbán Viktor mesteri tervét

2024. július 29. 10:21

Román politológus és publicista is azt állítja, hogy Orbán Viktor a Nagy-Magyarország területi újjáépítésén dolgozik, ha pedig Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, az álma valóra is válhat.

2024. július 29. 10:21
null

Nyitókép: illusztráció, AFP/Daniel Mihailescu

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde az újabb bizonyíték, hogy a magyar miniszterelnök szeretné, hogy mindaz, ami 1919 után történt, felülvizsgálható legyen. Nem egy Nagy-Magyarország területi újjáépítésről van szó, legalábbis nem az első szakaszban, hanem egy gazdasági és kulturális újjáépítésről, ami alapot teremt ehhez – véli Cristian Parvulescu román politológus az Adevarul cikke alapján.

Ezt az Európai Unió nem engedi meg neki, ezért Vlagyimir Putyinnal együttműködve próbál hozzájárulni az EU szétrombolásához

– állítja a politológus, aki szerint hiba, hogy „megengedték" Orbán Viktornak, hogy ő legyen az Unió soros elnöke.

Eközben az Adevarulnak írt véleménycikket Stefan Vlaston is, aki indulatosan XX. századi birodalminak nevezte Orbán Viktor erdélyi beszédét, aki szerinte abban reménykedik, hogy Magyarország visszakaphatja Kárpátalját, ha pedig Donald Trump hatalomra jut az Egyesült Államokban, ez az álma valóra is válhat.

A magyar kormány számtalanszor leszögezte, hogy tiszteletben tartja szomszédai területi integritását, a román kormányfő pedig a kritikákra reagálva kijelentette, nem tiltja meg Orbán Viktornak, hogy Romániába látogathasson.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. augusztus 02. 09:48
A románok nem az egykori római légiók után nevezték el magukat (!) románnak, hanem azért, mert romák, azaz cigányok. Na kb. csak ennyire "leplezték le" Viktor tervét, illetve értették meg egyáltalán, amit mondott. :))
luckyjabba
2024. július 30. 13:10
Szerintem meg az hiba,hogy a geci áruló tolvaj románok még élnek a földön.
Reszelő Aladár
2024. július 29. 15:58
Hogy is volt az a Nagy-Románia dolog? Vagy már tényleg az hiszitek, hogy ha anno 3 románt beikszeltek a térképen Vas megyében, akkor ma odáig érne a határotok? Ha megkaphatnátok Bukovinát, mi meg Kárpátalját, akkor mit válaszolnátok? Gondolom azt, hogy ti kaptok mi nem. Lopott cuccon ültök, amit nem is fegyverrel vívtatok ki. Mi adtuk oda, mert mások így döntöttek. Ma nem adnánk.
2024. július 29. 14:10 Szerkesztve
nem kell itt felesleges köröket futni! vádaskodni/védekezni... tessék az ensz nek népszavazást tartania kárpátalján, hogy hova akar/nak tartozni! és akkor mindenki befoghatja a pofáját! ugyanezt javaslom minden necces területen: belgiumban, katalóniában, az egész kárpátmedencében, ukrajnában, afrikában, stb. elég a hatalmi szóval meghúzott értelmetlen és igazságtalan határokból! döntsön a nép! azután mondjuk ötévente ugyanezt megismételni - mindenhol. egész addig mondjuk, amíg ötször ugyanaz az eredmény ki nem jön. csak azután válhat a szavazás eredménye végleges státussá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!