Daniel Freundot kémprogrammal támadták, első gondolata természetesen az volt, hogy Magyarország a felelős

2024. július 25. 09:31

Teljes megfigyelés alatt álltam volna – írta az EP-képviselő.

2024. július 25. 09:31
FREUND, Daniel

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Daniel Freund, a német zöldek európai parlamenti képviselője egy kifinomult megfigyelési eszköz célpontja lett, mindössze két héttel az uniós választások előtt és azt is megjegyezte, hogy a magyar kormányt sejti a háttérben – írta meg a Politico. A brüsszeli átláthatósági és integritási kérdésekben hangoskodó Freund – aki gyakran bírálja az Orbán Viktor vezette magyar kormányt – elmondta, hogy az Európai Parlament meghiúsított egy olyan támadást, amely teljes hozzáférést biztosított volna az elkövetőknek a digitális eszközéhez.

Teljes megfigyelés alatt álltam volna. A telefonom nagyjából mindenhová eljut, ahová csak megyek, és képesek lettek volna lenyomozni, lehallgatni, követni bármit, amit csinálok” 

– mondta Freund. 

Hogy történt mind ez?

Május 27-én Freund kapott egy e-mailt, amelyben valaki diáklánynak kiadva magát azt állította, hogy a Kijevi Nemzetközi Egyetemen szemináriumot szervez Ukrajna uniós csatlakozási esélyeiről. Felkérte Freundot, hogy „írjon egy rövid üzenetet”, amelyet megoszthat a hallgatókkal, és mellékelt egy linket, amelyre ha rákattintott volna, Freund ki lett volna téve a kémprogramnak.  

Történetesen van egy azonos nevű fiatal nő, aki ezen az egyetemen tanul, de nem tudta, ki Freund, és nem ismerte fel a Google Mail fiókot, ahonnan az üzenet érkezett. „Meg vagyok döbbenve” – mondta. „Ez az e-mail biztosan nem tőlem származik”  – tette hozzá. Freundot a Parlament figyelmeztette, hogy a link kémszoftvereket tartalmaz, amelyeket valószínűleg az izraeli Candiru cég készített, amelyet az amerikai kormány 2021-ben feketelistára tett.

„Nincs arra utaló jel, hogy honnan származik a támadás” – írta a parlamenti tisztviselő. A német EP-képviselő vezette azt a törekvést, hogy függesszék fel Magyarország uniós elnökségét, és felvetette annak lehetőségét, hogy ez lehetett a célkeresztbe állítás egyik lehetséges motivációja. 

Nem mondom, hogy Magyarország volt az, de a lehetőségek közül ez tűnik a legvalószínűbbnek” 

mondta Freund.

 

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­z­­­e­­x­i­ ­p­­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Robi54
2024. július 25. 17:12
Kis hülye buzi,nem vagy te olyan fontos.
Csomorkany
2024. július 25. 15:38
És nem? Kár.
Archer Vice
2024. július 25. 14:58
Ez az illegális szemét mert ugye az,aki bent csücsül az illegális szemétlerakoban aztán a szemétdomb tetejéről köpköd mifelénk,jelenne ha a nyálát majd nagy szopásra tartogatná mert lesz benne része,aztán hiába rimánkodik hogy szárazon még rosszabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!