Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Brüsszel zöld utat adott – jöhet a génmódosított élelmiszer

2024. július 02. 17:29

Az Európai Bizottság azért megjegyezte, a kukoricafajták átfogó és szigorú értékelési eljáráson mentek keresztül.

2024. július 02. 17:29
Low Corn Prices In 2023-24 Season In Poland

Nyitókép: Dominika Zarzycka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Európai Bizottság két, géntechnológiával módosított kukoricafajta élelmiszerként és takarmányként való felhasználását engedélyezte - közölte kedden a brüsszeli testület. A bizottság engedélyezési határozata azt teszi lehetővé, hogy ezeket a géntechnológiával módosított kukoricákat élelmiszerekben és takarmányokban való felhasználás céljából importálják az unióba, ezek termesztését azonban továbbra is tiltja az EU-ban. 

A kukoricafajták átfogó és szigorú értékelési eljáráson mentek keresztül, amely biztosítja az emberi és állati egészség, valamint a környezet magas szintű védelmét”

– olvasható a bizottsági sajtóközleményben. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság az engedélyezést megelőzően kedvező tudományos értékelést adott ki, amelyben megállapította, hogy ezek a géntechnológiával módosított kukoricák ugyanolyan biztonságosak, mint hagyományos társaik. Az engedélyek 10 évig érvényesek, és minden, e géntechnológiával módosított növényekből előállított termékre az EU szigorú címkézési és nyomonkövethetőségi szabályai vonatkoznak.

(MTI)

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­­e­­l­d­­­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­­p­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
h040183
2024. július 03. 08:59
"A kukoricafajták átfogó és szigorú értékelési eljáráson mentek keresztül, amely biztosítja az emberi és állati egészség, valamint a környezet magas szintű védelmét – olvasható a bizottsági sajtóközleményben" A lófaszt mama! Csinálják a piacot a Monsantonak, hogy terjessze az ukrán szemetet!
Reszelő Aladár
2024. július 03. 07:33
Magyarország fizessen minden egyes be nem engedett kukoricaszem után napi 1 Eurót. Hogy mennyit nem engedtünk be, az az amerikai exportőr mondja meg. Ha nem fizetünk, szemenként 1 hektár föld jár.
Józsi6
2024. július 02. 20:54
ezek termesztését azonban továbbra is tiltja az EU-ban. Tehát az amerikai és ukrán kukoricának csináltak piacot Elég átlátszó megoldással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!