Biden egy tonna baki után: „Látják, alkalmas vagyok!”

2024. július 12. 08:53

Minél jobban bizonygatja alkalmasságát az amerikai elnök, annál súlyosabb bakikat követ el.

2024. július 12. 08:53

Fotó: Mandel NGAN / AFP

Nehéz megmondani, van-e lejjebb ma annál, ha az amerikai elnök nagy nyilvánosság előtt egy háborúban álló, általa támogatott ország vezetőjét összekeveri annak ellenségével. Joe Bidennek most ezt is sikerült elérnie: „Hölgyeim és uraim, Putyin elnök” – így konferálta fel a mellette álló Zelenszkij ukrán elnököt az amerikai vezető – Zelenszkij látható megrökönyödésére.

Miközben az elmúlt években alkalmi esemény volt Joe Biden egy-egy látványos bakija, idén, a kampány és Biden életkorának előrehaladtával napi szintűre fokozódott annak üteme.

A múltkori Trump-Biden-vitán nyújtott gyenge teljesítménye óta pánik uralkodott el az amerikai mainstram nyilvánosságban. Ezzel párhuzamosan napi szintűre fokozódott Biden bakisorozata.

Emlékezetes volt, hogy a Trumppal folytatott vitája során, amikor az amerikai választókat nagyon is érdeklő, forró téma, a migráció került sorra, Biden érthetetlenül motyogott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A vita után aggódó demokrata tagállami kormányzók körében Biden arról beszélt: „Az egészségem rendben van, csak az agyammal van baj”. Biden kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon a New York Times-nak erről azt mondta, hogy az elnök csupán viccelt.

Az amerikai nemzeti ünnepen a függetlenség napján is zavartan fogalmazott: „Büszke vagyok arra – ahogy már mondtam –, hogy én vagyok az első alelnök, az első fekete nő…, aki fekete elnöknek szolgál”.

Biden a jelek szerint Kamala Harrisről mint az első fekete alelnökről, valamint az első nőről akart beszélni, aki betölti ezt a posztot. A zavart fokozandó: Joe Biden maga volt az első fekete elnök, azaz Barack Obama alelnöke, aki 2009-től volt hivatalban.

Néhány napja, miközben tovább fokozódott a nyomás Bidenen, hogy szálljon ki a kampányból, egy interjúban csak azért is a maradásáról beszélt. Kifejtette: „Én irányítom a világot”, és „csak a Jóisten” tudná meggyőzni, hogy kiszálljon.

Ezt is ajánljuk a témában

Most pedig jött Zelenszkij és Putyin összekeverése – nyilvános eseményen, Zelenszkij jelenlétében.

Mindezek után Joe Biden most azt bizonygatta újságíróknak: a csúcson van, alkalmas a feladata ellátására.

Hogy a következő napok és hetek mit hozhatnak még, nem tudhatjuk – csak sejthetjük.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. július 12. 10:49
Szégyen. A világra.
ben2
2024. július 12. 10:40
A Demokraták olyan bukás-spirálban vannak, mint 2006-ban nálunk az MSZP. Minél tovább hagyják, hogy a címerállatukat fussa az ámokot, annál vállalhatatlanabbá válik, viszont megállítani sem merik, mert akkor egyszerre kellene leírni a teljes veszteséget. Trump győzelméhez képest a Demokratáknak csak egy rosszabb rémálma van: ha Biden mégis nyer, mert arra a teljes USA establishment rámehet.
Hajnóczi Kristóf
2024. július 12. 10:32
A Fehér Ház lassan elkérheti a Kreml Mauzóleumából K. U. Csernyenko partvisnyelét, amivel az et. SZKP főtitkársága alatt egyenesen próbálták tartani. A hátához volt rögzítve.
Batman007
2024. július 12. 10:09 Szerkesztve
Ez már nem elnökség hanem inkább a "Beugró" amerikai változata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!