Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Biden botlásai miatt bukhatja az újraválasztást

2024. július 03. 18:16

A CNN szerint egyre jobban eluralkodik a pánik a demokratákon.

2024. július 03. 18:16

Nyitókép: Andrew Leyden / AFP

 

Joe Biden elnöknek sürgősen tennie kell valamit, hogy csillapítsa a demokraták aggodalmát a Donald Trump elleni vita során mutatott gyenge teljesítménye miatt – számol be a CNN.

Texas egyik demokrata képviselője, Lloyd Doggett 

elsőként szólította fel Bident, hogy lépjen vissza. Azóta egyre több párttag kér nyíltabb információt az elnök egészségi és mentális állapotáról.

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Vasárnap.hu

Idézőjel

Eltelt már néhány nap az amerikai elnökjelöltek első televíziós vitája óta, ugyanakkor az indulatok továbbra sem csillapodnak Joe Biden rettenetes teljesítménye körül.

Biden és csapata minden erőfeszítése csak rontja a helyzetet. Az amerikai elnök például tréfásan megjegyezte, hogy „majdnem elaludt” Trump mellett, ami nem volt a legjobb válasz az állapotáról szóló kételyekre. A vita után a demokraták attól tartanak, hogy

Biden gyenge szereplése veszélyeztetheti újraválasztási esélyeit,

miközben Trump ismételten kijelentheti, hogy ellenfele mentálisan alkalmatlan a feladatra.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Biden megfázott a vita előtt, és nem szedett gyógyszert. Ez mégsem magyarázza, miért tűnt olykor összefüggéstelennek és miért nézett üresen Trump beszéde alatt. Biden csapata tudatosan kerüli a kérdést, miszerint az elnök képes lenne-e még egy ciklust végigvinni.

Ezt is ajánljuk a témában

A demokraták egyre inkább nyomást gyakorolnak Bidenre, hogy mutasson több energiát a kampányban és adjon magyarázatot az egészségi állapotára.

Biden politikai helyzete tovább romlott, amikor Illinois képviselője, Mike Quigley kijelentette, hogy az elnök döntése évekig hatással lesz a pártra.

A CNN egy új felmérése szerint az amerikaiak háromnegyede úgy gondolja, hogy a demokratáknak nagyobb esélyük lenne Trump legyőzésére, ha Biden helyett másik jelöltjük lenne. 

Biden nemsokára interjút készül adnia az ABC News-nak, hogy megnyugtassa a közvéleményt. Szerdán pedig Demokrata párti kormányzókkal találkozik Washingtonban, hogy közvetlen kapcsolatot tartson velük, mivel sokan azt gondolják, hogy az elnök belső köre távol maradt a párt aggodalmaitól.

Ezt is ajánljuk a témában

A demokraták körében növekvő aggodalom és a Biden egészsége körüli spekulációk miatt a párt jövője bizonytalan, miközben a 2024-es választások közelednek.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
MerivaD
2024. július 03. 21:05
Nem a botlásai miatt bukik, hanem mert teljesen alkalmatlan beteg, vénember. Sajnálatra méltó.
wasserwoman
2024. július 03. 20:08
szerintem nem most derült ki, hogy az öreg valószinüleg alzheimeres, a felesége vitte le a szinpadról, azt sem tudta hol van és milyen háboruról van szó.
balbako_
2024. július 03. 19:26
Eddig szerintük minden jól ment? Lehet, hogy Bidé nem a leghülyébb közöttük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!