Betiltottak Németországban egy radikális iszlamista egyesületet

2024. július 24. 10:18

A Hamburgi Iszlám Központ nevű szervezet üzemeltette Németország egyik legrégebbi, türkizkék külsejéről ismert síita mecsetjét.

2024. július 24. 10:18
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: DANIEL BOCKWOLDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Németország belügyminisztériuma szerdán közölte, hogy betiltotta a Hamburgi Iszlám Központ nevű egyesületet és annak leányszervezeteit, mert törvényt sértett azzal, hogy radikális iszlamista célokat követett. A minisztérium közleménye szerint bírósági végzés alapján a szervezet 53 helyiségében tartottak házkutatást szerdán kora reggel nyolc német tartomány hatóságai. A tárca tájékoztatása szerint a művelethez a novemberben 55 ingatlanban tartott korábbi házkutatásból származó kiterjedt bizonyítékok szolgáltak alapul.

Ma betiltottuk az iszlamista szélsőséges, totalitárius ideológiát hirdető Hamburgi Iszlám Központot Németországban”

– közölte Nancy Faeser belügyminiszter. Hozzátette ugyanakkor, hogy „ez a tilalom egyáltalán nem vonatkozik a síita vallás békés gyakorlására.” 

A hamburgi székhelyű szervezet üzemeltette Németország egyik legrégebbi, türkizkék külsejéről ismert síita mecsetjét, az Imám Ali mecsetet (közismertebb nevén a Kék Mecsetet), amelyet szerdán bezártak a hatóságok. 

(MTI)

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. július 24. 12:51
Jó, de melyik iszlamista nem az?
Mandiner444hu
2024. július 24. 12:19
Izrael támogatása miatt „vér fog folyni Párizs utcáin” – üzente egy muzulmán aktivista Egy palesztin zászlót és maszkot viselő férfiról készült videó terjed a közösségi médiában.
Phm045
2024. július 24. 12:15
MICSODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZONNAL 7-ES CIKKELY SZERINTI JOGÁLLAMISÁGI ELJÁRÁS INDULJON FRICCISZTAN ELLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stavanger
2024. július 24. 12:09
A fejekben kiépült - vallási - szervezetet nem tudják megszüntetni. Sőt az inkább önigazolásként fogja az egész történetet, amit a német gyaurok csináltak velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!