Az olasz lap szerint amint Orbán útjára lépett Olaszország, azonnal meglett a böjtje

2024. július 26. 14:40

Brüsszelben továbbra sem látják szívesen a konzervatív kormányokat.

2024. július 26. 14:40
Italian PM Giorgia Meloni Welcomes President Of Israel Isaac Herzog

Nyitókép: DOMENICO CIPPITELLI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Már megint itt tartunk. Az Európai Unió politikai célokra használja a jogállamiság eszközét, hogy megtámadja a Brüsszelben nem szívesen látott konzervatív kormányokat, ez már megtörtént Magyarországgal és Lengyelországgal is, ezúttal Olaszország fizeti meg az árát – adta hírül az Il Giornale online cikke.

A lap az Európai Bizottság jogállamiságról szóló éves jelentéséről írt. A dokumentum kimondja, hogy Olaszországban „a polgári teret továbbra is korlátozottnak értékelik”, és

az érdekeltek beszámoltak egyes médiumok és politikusok szervezetekkel, különösen a humanitárius tevékenységet folytatókkal szembeni verbális támadásairól, valamint a rendőrség tüntetőkkel szembeni erőszakos megmozdulásairól”.

A lap beszámolt arról is, hogy a jelentés egy szót sem szól arról, hogy mi történik az olasz egyetemeken tavaly ősz óta, ahol a kollektív foglalkozások és szociális központok miatt gyakran nem biztosított a szólásszabadság vagy a tanuláshoz való jog.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
herceg-3
2024. július 26. 17:59
Nem az a lényeg, hogy Brüsszelben mit látnak szívesen és mit nem, hanem az, hogy az adott ország állampolgárainak a megválasztott és kiküldött képviselők minden tekintetben megfeleljenek és az Ő érdeküket képviseljék! Ennyi!
google-2
2024. július 26. 16:32
És történik mindez azért is, mert a szolgalelkű Manfred Weber hamar a szocialisták ölelő karjába lavírozta magát és pártját - elsőként árulva el a konzervatívokat. Mondja, Manfred, megérte?
orokkuruc-2
2024. július 26. 15:08 Szerkesztve
nos, az a kérdés meddig tart, amig észre veszi a többi EU tag, hogy ők is bármikor sorra jöhetnek. Ha elegen észreveszik és tenni is akarnak (azaz vezetésük nem libshit), akkor meg lehetne akár egy olyat is lépni, hogy új EU-t alkotni. Minden szerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle, ha gazdaságilag a felét érdekeltté tesszük, hogy ne legyen tagja, akkor megfelelő szerződések mögül bátran mondanák VanDe Lejjebbéknek, hogy pápá. Ugyebár ennek az ellehetetlenítésére van az, hogy a 2 legerősebb tagnál most ép a baj stagnál. ilyenkor az átlagpolgár a statusquo -ban bízik, -> megerősítést kapnak azok, akik a bajt elő idézték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!