Az első színesbőrű női elnökjelölt Amerikában?

2024. július 22. 06:43

A világ változik, és érdemes örülni, ha éppen egy lépést tesz a helyes irányba.

2024. július 22. 06:43
Democratic Presidential Candidates Participate In Third Debate In Houston
Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter
Instagram

Nyitókép: Win McNamee / Getty Images

„Biden elnök nagyon helyesen úgy döntött, hogy visszalép a jelöltségtől – a Trump-Biden vita után neki már esélye sem lett volna. Kamala Harris nevű alelnökét, az első színesbőrű, női alelnököt támogatja a jelöltségre, amiről a Demokrata Párt fog dönteni. 

Mindenképpen történelmet írhat: még ha nem is győz, ő lesz az első színesbőrű nő, aki eljut a jelöltségig. A világ változik, és érdemes örülni, ha éppen egy lépést tesz a helyes irányba – a bőrszín alapú és nemi diszkrimináció elfogadhatatlan a 21. századi társadalomban. 

Az pedig, hogy éppen egy rasszista, nőket oly aljas módon megalázó kijelentéseiről ismert ellenfél ellen indulhat Kamala Harris, még jobban kihangsúlyozza ennek történelmi jelentőségét.” 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. augusztus 15. 10:00
"A világ változik, és érdemes örülni, ha éppen egy lépést tesz a helyes irányba " Vagyis az a helyes irány, ha színesbőrű nő az USA elnöke?
Málaga21
2024. július 22. 19:56
Alkalmasság nem számít. Lényeg a bőrszín. És midez azoktól. akik állandóan azt harsogják, hogy ne számítson az ember bőrszíne.
Oldalkosár
2024. július 22. 18:52
Republikánus elnökjelölőn nyilatkozott egy színesbőrű, ami az M1 tudóstásában volt látható. Azon háborodott fel, hogy Biden azt mondta: nem is vagy fekete, ha nem rám szavazol. A nő elmondta, majd ő eldönti, kinek adja a szavazatát.
irmag2
2024. július 22. 18:11
Mi lesz a gyapotszedéssel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!