A Trump elleni merénylet mutatja: beteg a liberális demokrácia, s a vírus a szélsőbaloldalról fertőz

2024. július 14. 10:36

Valami megrepedt, megcsapta a félelem szele a világot. Mondjuk ki: szorongunk az anarchista baloldal polgárháborús céljaitól! Nagy Ervin írása.

2024. július 14. 10:36
Nagy Ervin
Nagy Ervin

Nyitókép: MTI/EPA/DAVID MAXWELL

Donald Trump ellen merényletet követtek el, egy támogatója pedig meghalt. Tragédia az embernek, katasztrófa a demokráciának. Látszólag távol történt mindez, de ez csak földrajzi értelemben igaz.

Az amerikai demokrácia válsága egyúttal az egész nyugati civilizáció és annak végtermékének, a liberális demokráciának válsága is egyben. 

A Trump elleni gyáva merényletben ugyanis minden félelmünk összesűrűsödik. A szélsőbaloldali erőszaktól, a woke-ideológia radikalizmusától, a BLM-mozgalmak pusztításától. 

Tudjuk jól, a tengerentúl élő liberáliséknál, azaz a – de facto – Kamala Harris, illetve – de jure – Joe Biden által vezetett Demokrata Párt progresszív közösségében addig tart a demokrácia, addig hisznek a többség uralmában, míg az ő szájízük szerint voksol az „istenadta” nép. Ha nem, akkor szerintük annak csak egy oka lehet: a populisták becsapták az embereket. 

Illetve van egy alváltozat is, amelyet már a hazai liberálisok is megpendítettek, miszerint csupán a bunkók, a hülyék, illetve a tanulatlanok (nem felvilágosultak) mentek el szavazni, mikor Trump, minálunk pedig Orbán Viktor nyert; a felvilágosultak pedig valamilyen formai hiba miatt otthon maradtak... De ezt persze a jövőben mindenki meg fogja bánni és nemsokára helyre áll a világ rendje. Addig pedig lehet szabadságjogozni, demokráciát félteni, civilkedni, petíciózni és akciózni – mert attól majd mindenki jól felvilágosul.

De most valami eltört. Valami megrepedt, megcsapta a félelem szele a világot. Mondjuk ki: 

szorongunk az anarchista baloldal polgárháborús céljaitól. 

Az Egyesült Államok – a Samuel Huntington által – „Nyugati kereszténység” névvel illetett civilizáció zászlóhajója. Ehhez tartozunk mi, így ami ott történik, az hatással van ránk. 

A jelek aggodalomra adnak okot, hisz a woke, a BLM már nálunk is megjelent, ahogy a Békés Márton által szélsőbaloldali felforgatókönyveknek nevezett módszerek (Saul Alinsky, Szrgya Popovics, Gene Sharp) szerint már féltucat „civil”  destabilizációs kísérlettel (netadó-elleni tiltakozások, „rabszolgatörvény” ellen tüntetés, „pedagógus” sztrájkok, FreeSZFE, Kata-tüntetések, stb.) is próbálkoztak már megdönteni az Orbán-kormányt. 

Ahogy Molnár Áron az egyik ilyen rendezvényen kendőzetlenül el is mondta: „Gene Sharp az erőszakmentes ellenállás 198 különféle módját sorolja fel. Ilyen például a bojkott, az állampolgári engedetlenség, a munkabeszüntetés, az ülő-, éhség- és egyéb sztrájkok, a bankbetétek kivonása, satöbbi.”

Kezeljük tehát saját helyiértékén a történteket, várjuk a további információkat – 

de maradjunk éberek!

Ahogy Jézus tanítja: „Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. Óvakodjatok az emberektől, mert átadnak a törvényszékeknek, és megkorbácsolnak zsinagógáikban, sőt helytartók és királyok elé hurcolnak énmiattam, tanúbizonyságul nekik és a pogányoknak.

És végül becsüljük meg, hogy nálunk rend van és biztonságban élünk. 

Még. Még? Tényleg legyünk éberek! Csírájukban fojtsuk el a szélsőbaloldali mozgalmakat.

Vigyázzunk a rendre és a biztonságot nyújtó közösségeinkre. Mert ezek az értékek, bár nem a liberalizmus termékei, egyre fontosabbak lesznek a nyugati demokráciákban.  

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 558 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geza2
2024. július 16. 13:22
Nincs semmi probléma azzal, ha tényleg bejegyzett republikánus szimpatizáns volt a merénylő. Ez egy nagyon praktikus megoldás arra, hogy minden kampányeseményről értesítest kapjon. Arról meg különösen, ha a republikanus elnökjelölt a közelébe ér. Az, hogy - esetleg - rajta van a névjegyzéken, nem jelenti azt, hogy republikánus is volt.
2024. július 16. 13:09 Szerkesztve
"destabilizációs kísérlettel (netadó-elleni tiltakozások, „rabszolgatörvény” ellen tüntetés, „pedagógus” sztrájkok, FreeSZFE, Kata-tüntetések, stb.) is próbálkoztak már megdönteni az Orbán-kormányt. " Neeeee! Azért ez már nekem is sok! Az adóemeles ellen tüntetőket, a munkavállalói jogok megnyirbálása ellen tüntetőket, a közoktatás siralmas állapota ellen felszólalókat, ne bélyegezzed már egyből a rendszer ellenségeinek! Ez legalább akkora ostobaság, mint fasisztának bélyegezni minden jobboldalit. Komolytalanná, olvashatatlanná és vállalhatatlanná tetted az írásodat ezzel a mondattal Ervin, pedig az alapallással egyetértek. Szeretném, ha a jobboldali újságírás ennél szinvonalasabb lenne, mint amit most összehoztál.
baby-12
2024. július 15. 15:39
" A Trump elleni merénylet mutatja: beteg a liberális demokrácia, s a vírus a szélsőbaloldalról fertőz " Nagyon félhetnek ezek az álbalis ál-liberálisok attól, hogy Trump elnöksége alatt egy ÚJ kongresszus, egy ÚJ vizsgálattal megállapít5ja azt, hogy HOL, és KIK milyen MÉRTÉKBEN vettek részt a 2020-as választási csalásában, és megkepják a megérdemelt " JUTALMUKAT ".
Lajoss
2024. július 14. 22:09
A merénylő bejegyzett republikánus szavazó volt.Ervin és a valóság...😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!