A magyar mesterlövész szerint Trump merénylője nem lehetett mesterlövész, el is mondta, hogy miért!

2024. július 14. 09:13

A Mandinernek sikerült elérni egy magyar mesterlövészt, aki nem kívánta felfedni kilétét, ám vállalkozott arra, hogy a Trump elleni merényletet elemezze a merénylő szempontjából.

2024. július 14. 09:13
Sal Endre
Sal Endre

Nyitókép: A Trump elleni merénylet utáni pillanatok. Jól látni, hogy a volt elnök a jobb fülén sérült meg. Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar.

 

Persze, kihangsúlyozta, mivel egyelőre nem ismert a merénylő fegyvere, nehéz helyzetelemzést adni. „A videofelvételek alapján egyértelmű, hogy hangtompítós fegyverből adták le a lövéseket” – kezdte a magyar mesterlövész, majd így folytatta: 

A mesterlövészeknél mindig az első lövés a célzott, most is így történt, a felvételek tanúsága szerint az találta el Donald Trump  jobb fülét. A hang gyorsabban terjed, ezért látjuk azt a videón, hogy a jóval a lövés után kap a füléhez a volt elnök.

Ezt is ajánljuk a témában

„A következő lövések már sorozatban jöttek, nem célzott lövésként, hiszen Trump a füléhez kapott, megmozdult, nem is maradt idő a további célzott lövésekre, hiszen a testőrök, a volt elnök mesterlövészei ekkor már keresték a merénylőt. Ezért történhetett, hogy a golyók nézőket sebesítettek meg, sajnos volt, akit halálosan.”

A magyar mesterlövész arról is beszélt, hogy a férfi a hírek szerint 130 méter távolságról adta le a lövéseket. Szerinte kétszáz-háromszáz méterről egy vadász is tökéletes lövést tud leadni egy őzre, vaddisznóra, egy képzett mesterlövésznek ötszáz méterig viszont nem szabad hibáznia.

 Ebben az esetben viszont 130 méterről beszélünk, tehát biztos, hogy nem volt képzett mesterlövész a merénylő, sőt, megkockáztatom, nem is volt mesterlövész” 

– fogalmazott a magyar szakértő. Azt is hozzátette, nagy kérdés számára, hogy valóban mesterlövész-puskával dolgozott-e a merénylő. Ezeknél a puskáknál leggyakrabban csak egy lőszert lehet kilőni, utána újra kell tölteni, itt pedig sorozatlövéseket hallhatunk. Léteznek sorozatlövő mesterlövész puskák is, de nagyon ritkák. „Az is lehet, hogy gépkarabéllyal dolgozott a merénylő” – összegzett a magyar mesterlövész a Mandinernek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. július 17. 18:55 Szerkesztve
Ez a szerencsétlen merénylő az ékes példa arra, hogy ő az áldozata áldozata, mert az áldozatjelöltjét vele akarták megöletni, akiről azt gondolták róla a fölbujtóik, hogy ő egy senki. Végtelenül egyszerű ez az egész szerintem.
Regelő
2024. július 15. 00:25
Az országban nincs annyi fizika/háztartástan szakos tanár, mint amennyi itt összeverődött.
kukasmacska
2024. július 14. 20:16
A 20 éves mesterlövész elég ritka madár szerintem.
Zolotarjov
2024. július 14. 16:54
Nem, a hang terjedési sebessége kisebb, mint a kilőtt lövedék sebessége..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!