Washingtonban már az atomháborúra készülnek – a Fehér Ház egyik magas rangú illetékese szerint

2024. június 08. 16:49

Pranay Vaddi úgy látja: az USA-nak ki kell bővítenie nukleáris fegyverarzenálját.

2024. június 08. 16:49
null

Nyitókép: Pixabay

A Fehér Ház egyik magas rangú illetékese szerint az Egyesült Államoknak ki kell bővítenie nukleáris fegyverarzenálját, válaszul arra, hogy Oroszország, Kína és Észak-Korea töretlenül növeli nukleáris programjait – írja a Newsweek cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet. Pranay Vaddi, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának vezető igazgatója a nukleáris előkészületekkel kapcsolatban most úgy fogalmazott,

az Egyesült Államoknak több stratégiai nukleáris fegyverre lesz szüksége az elkövetkező években

ahhoz, hogy elrettentse Oroszországot, Kínát és más ellenfeleit. Hozzátette:

Teljes mértékben fel kell készülnünk arra, hogy végrehajtsuk, ha az elnök meghozza ezt a döntést.”

Az amerikai tisztségviselő arra is figyelmeztetett, hogy Kína, Oroszország és Észak-Korea rohamos ütemben bővíti és diverzifikálja nukleáris arzenálját, és alig vagy egyáltalán nem mutat érdeklődést a fegyverzet-ellenőrzés iránt. 

A Magyar Nemzet emlékeztet: májusban Oroszország taktikai atomfegyver-gyakorlatot kezdett. Moszkva szerint ez válasz az egyes nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire. A háborús pszichózisban szenvedő Emmanuel Macron francia elnök ugyanis továbbra sem zárja ki, hogy nyugati csapatok érkezzenek Ukrajnába. Több európai politikus pedig vakon követné a párizsi vezető ötletét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:37
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­s­­­z­e­x­­i­ ­­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
EX_Terminator
2024. június 09. 01:08
Na ezt!? Senki nem akarhatja.
Nasi12
2024. június 08. 23:19
Arra készülnek. Azért finanszirozzák Musk szuper rakétáját. Hogy legyen mivel lelépniük:)
lenyegtelen
2024. június 08. 23:02
"Washingtonban már az atomháborúra készülnek – a Fehér Ház egyik magas rangú illetékese szerint" Csak otthon a négy fal között, mert ha csősz ezt megtudja akkor kaptok a picsátokra a sóspuskából..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!