Putyin barátai lettek a németek is? Magyarország után ezúttal Németország blokkolt egy uniós szankciót

2024. június 18. 13:54

Vajon meddig tudnak ellenállni az Európai Bizottság és az Egyesült Államok nyomásának?

2024. június 18. 13:54

Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Közel jártak az EU vezetői múlt pénteken ahhoz, hogy első alkalommal szankciókat vezessenek be az orosz cseppfolyós gáz ellen, de a németek az utolsó pillanatban megtorpedózták a javaslatot – állítja a Politico

Ahogy a portál írja: ez az oka annak, hogy végül nem került be a szombati békecsúcs témái közé az Egyesült Államok által is szorgalmazott tervezet. 

Az uniós ügyekben mindig naprakész lapnak hat uniós diplomata is megerősítette a történteket. Egyikük azt mondta, hogy

eddig mindig Magyarországot hibáztathatták ilyen helyzetekben, most viszont Németországot.

Az Európai Bizottság javaslata szerint be kellene tiltani az orosz LNG EU-s kikötőkből való továbbhajóztatását, célponttá válna három új orosz LNG-létesítmény, az uniós tagállamok viszont saját felhasználásra továbbra is vehetnék a cseppfolyós gázt Oroszországtól. 

A Politicónak nyilatkozó források azt mondták, most az Európai Bizottság tárgyal a német kormánnyal arról, hogy ne legyen vétó.

Mint megírtuk, a német kancellár ez idáig tagadta a vétót. Miután az első sajtóhírek megjelentek a múlt héten, Olaf Scholznak rögtön magyarázkodnia kellett,

teljes ostobaságnak nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Németország az új Magyarország, és úgy látja, nincs is blokkolva a csomag, csak még egyeztetnek a részletekről.

Úgy látszik, hogy az egyeztetés véget ért. A kérdés ezután az lesz, hogy vajon meddig tudnak ellenállni az Európai Bizottság és az Egyesült Államok nyomásának? 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisshun
2024. június 18. 23:46
németisztán nyugodtan kiléphet az EU-ból ha nem tetszenek a szabályok és közös szankciós elveken alapuló értékek.
elégia
2024. június 18. 16:12
Szánalmas németek. Scholz porig alázta magát. Gerinctelen.
auditorium
2024. június 18. 15:49 Szerkesztve
Ezt a hatalmas asztalt újra látván eszembe jut a 2,5 éves pandémia, amitől még Pu. is félt, tehát az asztal túlsó felére ületette tárgyalópartnerét. Amikor OV -ral beszélt igy, a magyar jóindulatú sajtó tele volt élcelődéssel, amikor azonban a többi politikus, pl. Macron is igy járt, akkor felhagytak vele. Innen látszik a tömény rosszindulat az ország vezetőjével és politikájával szemben, melynek nincs párja az EU-ban. Ez "hungaricum."
Akitlosz
2024. június 18. 15:46
"Putyin barátai lettek a németek is? " Nem lettek. Hoppá örülök, hogy felvimályosíthattalak eme igen fontos kérdésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!