Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Nyugaton már tudják, hogyan juthatna hozzá Magyarország minden uniós forráshoz

2024. június 05. 10:29

Kormányváltás és Ukrajna felfegyverzésének feltétel nélküli támogatása: az olasz lap szakírója szerint Magyarország így kaphatná meg a neki tényszerűen járó uniós pénzeket. Lengyelország a példa.

2024. június 05. 10:29
Alexander De Croo - Ursula Von Der Leyen - Donald Tusk Meeting In Poland

Nyitókép: AFP/Andrzej Iwanczuk

Pozitív eredménnyel zárult a jogállamiság védelméért vívott harc, mert az Európai Bizottság úgy döntött, hogy lezárja a Lengyelországgal szembeni eljárást, annak ellenére, hogy az ország még nem is hagyta jóvá az összes kért reformot – írja a La Repubblica.

Az olasz lap szerint ez nagyon fontos jelzés Varsó felé, ahol a legutóbbi választások után az ultrajobboldali kormányból liberális jobbközép lett.

A cikk megjegyzi, Magyarország 2018 óta áll Brüsszel felügyelete alatt, a panaszok hosszú listájához csatlakozott „az Ukrajnának nyújtott európai segélyek ellentmondásos, de formálisan legitim vétója".

Daniele Castellani Perelli rámutat, a pénzügyi szankciók, azaz az uniós források visszatartása az egyetlen opció az Európai Bizottság kezében, amivel meggyőzheti Magyarországot és Lengyelországot a demokrácia és a jogállamiság tiszteletben tartásáról.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2024. június 06. 14:52
Akik azt szajkózzák hogy csatlakozzunk végre a művelt nyiugathoz, nem tudják mit beszélnek. A művelt nyugat színtiszta kommunizmus, a világ proletarjai egyesüljetek jelszó kicsit megváltozott, de most is meg akarjak mondani mit gondolhatsz, beszélhetsz, az igazi Európa Isten követése, a mai brüsszeli csinovnyikok Isten tagadását hirdetik.
2024. június 06. 09:51 Szerkesztve
Nem háborúzni kellene Brüsszellel, meg elfoglalni, és kitakarítani, hanem kiegyezni. A forradalomnak vége, itt az ideje hogy kiegyezzünk Brüsszellel. 48-ból nem engedünk, de 67-ben kiegyezünk!
EX_Terminator
2024. június 05. 15:58 Szerkesztve
Nem leszünk csicskák arról ne is álmodjatok.
Robi54
2024. június 05. 14:57
Eddig is tudtuk:be kell engedni az aberráltakat az óvodákba és az iskolákba,fegyverekkel tömni az ukránokat,beengedni az arab és néger megszállókat és már is dől a lé. Tudjátok mit? A kurva anyátokat,ha azt hiszitek,hogy pénzért mindent lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!