Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nógrádi György: Szerencsétlen Biden úgy jött be, mint egy múmia, látszott, hogy fogalma sincs, hol van és mit csinál (VIDEÓ)

2024. június 26. 09:20

A szakértő rávilágított: akár még vissza is lehetne léptetni Bident, a probléma az, hogy az alelnöke, Kamala Harris rosszabb és népszerűtlenebb, mint ő.

2024. június 26. 09:20
null

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Nógrádi György volt a Hír TV Napi aktuális vendége, ahol a dagesztáni terrortámadás mellett arról is beszélgettek Velkovics Vilmos műsorvezetővel, hogy Zelenszkij leváltotta az ukrán össz-haderő főparancsnokát. 

Nógrádi szerint ennek az elméleti oka, hogy a parlamentben felléptek ellene. A vád az volt, hogy éjszaka egy bárban látták. „A helyére pedig egy egycsillagos dandártábornokot neveztek ki” – jegyezte meg. 

A gyakorlati – és valódi – ok a szakértő szerint viszont az volt, hogy a frontokon az oroszok egyre csak nyomulnak előre. 

Zelenszkij persze soha semmiért nem felelős, 

korábban leváltották a hadsereg főparancsnokát, majd házi őrizetbe küldték” – jegyezte meg Nógrádi, hozzátéve, hogy miután ettől sem lett jobb a helyzet, következett a mostani eset.

Alacsony Zelenszkij támogatottsága 

A szakértő emlékeztetett: Zelenszkij az elmúlt hetekben körutakat tett, pénzt és fegyvert kért. „Párizsban kezdett Macronnál, majd az amerikai elnöknél járt, onnan elment Berlinbe az Ukrajna Újjáépítési Konferenciára, onnan tovább a G7-re, majd a svájci békecsúcsra, ami szokás szerint semmi eredményt nem hozott” – magyarázta Nógrádi.

Kiemelte: a mostani lépések mögött az áll, hogy 

rendkívül nehéz Zelenszkij pozíciója, a legutóbbi mérések szerint 17 százalékon áll. 

Nem véletlenül nem tartanak választást” – tette hozzá Velkovics Vilmos.

Zelenszkijjel tárgyalt Biden

Nógrádi György az ukrán és amerikai elnöki találkozóról is kifejtette a véleményét. Szerinte a „szerencsétlen amerikai elnök úgy jött be, mint egy múmia, a kezeit sem tudta megemelni, látszott, hogy fogalma sincs, hol van, mit csinál”. 

Ha még négy évre megválasztják elnöknek, az a világ szégyene lesz, és az USÁ-nak is árt” 

– tette hozzá.

A szakértő rávilágított: augusztusban lesz majd a Demokrata Párti Nemzeti Konvenció, így akár még vissza is lehetne léptetni Bident, a probléma az, hogy az alelnöke, Kamala Harris rosszabb és népszerűtlenebb, mint ő, és ha Harrist indítják a demokraták, az biztos bukás.

Tehát valakit kéne találni, ami nem egyszerű, és fel kellene építeni az illetőt augusztustól novemberig, ami szintén nem könnyű feladat” – szögezte le a szakértő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snfbvksan
2024. június 26. 19:35 Szerkesztve
"fel kellene építeni az illetőt augusztustól novemberig" Ott van Bernie Sanders, ő fel van építve, jó eséllyel indulhatna Trump ellen. Ő se fiatal*, de legalább nem hülye**, mint a hugyosjózsi. Az igazi baj vele, hogy a DNC nem kedveli. 2016-ban még az előválasztást is elcsalták (akit érdekel, találhat rá forrást), hogy Bernie helyett az őrült klintonnéből csináljanak jelöltet. * Egy évvel idősebb Biden-nél naptár szerint. De 20-szal fiatalabb nála szellemileg. ** Valószínűleg nem is vállalná a jelöltséget. Az előválasztáson se indult. Talán épp azért, mert nem hülye, tudja, hogy az ő korában már nem kellene elnöknek lenni.
Patika
2024. június 26. 12:59
Az USA új találmánya a Zombi-Land, amit a White Housban rendeztek be egy magatehetetlen idióta kreténnek. A szép az lesz amikor az oroszok megeresztenek egy atomrakétát és ez a barom tüzijátékként tapsikol majd neki.
orrban
2024. június 26. 12:41
Azt még tudod demens komcsi nógrádi patkány, hogy a náci propaganda öklendezéséért a hokedlimalac gazdid fizet?:DDDDDD
Zolotarjov
2024. június 26. 11:46
És lehet, hogy újraválasztják..🤭
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!