Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Németország a magyarok mellé állt, sőt: élharcosnak jelentkezik!

2024. június 05. 09:15

Három ország is élesen ellenzi az egyik új uniós jogszabályt a jelenlegi formájában, ám a demokrácia értékeiért felelő Vera Jourová hallani sem akar az egyeztetésekről.

2024. június 05. 09:15
ORBÁN Viktor; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország és Lengyelország támogatásával a németek vezetik az „ellenállást" az új uniós jogszabállyal szemben, amely a külföldi politikai befolyás átvilágítására fókuszál – írja a Financial Times.

A magyar kormány az ügyben már összetűzésbe került az Európai Bizottsággal, amiért az EB kritizálta a Szuverenitásvédelmi Hivatal működését.

A három ország a törvénytervezetet több pontján is módosítaná, ám a tagállamok jelentős része erre nem hajlandó. Magát a csomagot az Európai Parlamentben kirobbant Katargate-botrány miatt hozták létre, amikor a törvényhozókat azzal vádolták, hogy Katarból és Marokkóból kaptak kenőpénzt.

Kritizáljuk az olyan kormányokat, mint Grúzia, amiért elfogadnak egy ilyen törvényt, és olyasmiről tárgyalunk, amit mi magunk is hasonlónak fogunk tekinteni

– mondta név nélkül a lapnak egy EU-s diplomata.

A demokrácia állítólagos központjában dolgozó Vera Jourová, a Bizottság értékekért és átláthatóságért felelő alelnöke már reagált is a német, magyar és lengyel igényekre: „Nulla az esélye annak, hogy visszavonjuk a törvényt!”

Az alelnökről Orbán Viktor is megemlékezett az egyik cseh televíziónak adott interjújában, hiszen azt mondta, Jourová szerint az orosz-ukrán konfliktus a mi háborúnk is, amivel a magyar miniszterelnök egyáltalán nem ért egyet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
pandalala
2024. június 07. 10:06
É'mmá csak azt szeretném látni h a BASF Kína helyett inkább Magyarországra "menekül" !! ..... ;-))
zatoicsi
2024. június 05. 13:30
Vera Hugyerova, csehszlovák prolinő az EU parlament pultja mögött
nempolitizalok-0
2024. június 05. 12:14 Szerkesztve
A libsik ilyenkor nem szeretik az átláthatóságot. Fura hogy a németek is, hiszen ők eléggé amerikai gyarmat. Német média ott nem is nagyon van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!