Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Nem várt fordulat Németországban: migránsok kitoloncolásáról beszélt a német kancellár

2024. június 06. 11:23

„Az ilyen bűnözőket ki kell toloncolni, még akkor is, ha Szíriából vagy Afganisztánból jöttek” – mondta Olaf Scholz.

2024. június 06. 11:23

Nyitókép: SABINA CRISAN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olaf Scholz német kancellár csütörtökön a szövetségi parlament (Bundestag) alsóházában kijelentette, hogy Németország szigorúbb kitoloncolási intézkedéseket fog bevezetni az illegális bevándorlókkal szemben, amelyek alapja akár a terrorizmus dicsőítése is lehet.

Bárkit, aki az értékeinkkel szemben a terrorizmust dicsőíti, ki kell toloncolni”

– jelentette ki a kancellár, hozzátéve, hogy a belügyminisztérium már lépéseket tett afelé, hogy a bűnözőket és a veszélyes bevándorlókat ki lehessen toloncolni Németországból, továbbá tárgyalásokat folytat az ügyről Afganisztánnal és a környező országokkal.

Az ilyen bűnözőket ki kell toloncolni, még akkor is, ha Szíriából vagy Afganisztánból jöttek”

– fogalmazott Scholz, hozzátéve; „a súlyos bűncselekmények elkövetőinek és a terrorista fenyegetéseknek itt nincs helyük!”. A kancellár további részleteket egyelőre nem osztott meg az intézkedések szigorításával kapcsolatban.

A döntés hátterében a Németországban egyre gyakoribb fegyveres bűncselekmények és a politikusok ellen elkövetett támadások állnak. A múlt héten Mannheimben egy 25 éves afgán a piactéren tartott iszlámellenes rendezvényen kést rántott, és megsebesített hat embert, köztük egy rendőrt is, aki később belehalt sérüléseibe.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
julius68-2
2024. június 10. 09:53
Az állampolgárság megadását sürgetik, nem a kitoloncolást,
Salitis
2024. június 08. 07:40
Küldenek neki egy papírt (amit át sem vesz), hogy ki van tiltva, oszt jónapot. Majd folyósítják neki tovább a segélyt. A hülyék germanisztánból.
Martell 2
2024. június 06. 18:44
Hazudik a nyomorult, nem fognak kitoloncolni senkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!