Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Mitch McConnell nem érti Magyarország külpolitikáját

2024. június 11. 22:01

McConnell téved, amikor azt gondolja, hogy Magyarországnak el kell választania bel- és külpolitikai érdekeit.

2024. június 11. 22:01
null
Michael N. Jacobs
European Conservative

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

„Orbán és a Fidesz alapvető célja, hogy Magyarország határait megvédje, és a magyar gyermekeket ne tegyék ki az LMBTQ-ideológiának. Ezért a progresszívek az EU-ban és a Biden-kormányban autoriternek hordják el Orbán kormányát, és az ellene való szavazásra buzdítanak minden választáson.

A baloldalról érkező politikai és gazdasági nyomásra reagálva Orbán jobb kapcsolatokat próbál keresni Kínával, hisz ő is látja, hogy egyre inkább többpólusúvá válik a világ. És nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik Európában. Számos európai ország mély gazdasági kapcsolatokat ápol Kínával. 2020-ban az EU Kínával átfogó beruházási megállapodást kötött a hivatalba lépő Biden-kormányzat ellenvetése ellenére. Amikor azonban olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek Kína emberi jogi jogsértéseit dokumentálták Hszincsiang tartományban, a politikai nyomás arra kényszerítette az EU vezetőit, hogy meghiúsítsák a megállapodást.

McConnellnek egyfajta stratégiai empátiát kellene mutatnia, amely ráébresztené arra, hogy Magyarországnak megvannak a saját érdekei – ezeknek egyébként ugyanazon konzervatív értékek is a részét képezik, amelyeket McConnell az Egyesült Államokban támogat. Téved, amikor azt gondolja, hogy Magyarországnak el kell választania bel- és külpolitikai érdekeit. 

A republikánusoknak arra kellene biztatniuk mind a Biden-kormányt, mind az Európai Bizottságot, hogy csökkentsék a politikai nyomást Magyarországon. Ki kellene állniuk az USA és Magyarország közötti mélyebb gazdasági kapcsolatok kiépítése mellett, és törekedniük kellene a két ország közötti adóegyezmény helyreállítására. Ahelyett, hogy csatlakoznának az Orbán-kormányt becsmérlő progresszív hangok kórusához, a republikánusoknak az éllovasoknak kellene lenniük abban, hogy javítsák a kapcsolatokat Orbánnal. Akkor talán Orbán Viktor Magyarország külpolitikai érdekeit az USA érdekeivel összhangban képzelné el.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­ ­­­p­­u­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
oberennsinnen49
2024. június 16. 14:12
"Elmondta Lindsey Graham republikánus szenátor amerikai szenátor, hogy miről szól valójában az ukrajnai háború Portfolio 2024. június 11. 16:53 szerinte az orosz elnök nem akar megállni Ukrajnában, hanem a kelet-európai ország legyőzése után újabb célpontok kerülhetnek Moszkva látókörébe. A szenátor legérdekesebb kijelentését azonban ezt követően tette Ukrajnával kapcsolatban: 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincskészleten ülnek Ukrajnában. Ők lehetnek a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarjuk ezt a pénzt és vagyont Putyinnak adni, hogy aztán megossza Kínával. Hozzátette, hogy az amerikai segítségnyújtás később üzleti lehetőségekkel kecsegtet. Szerinte Putyinnak most az a célja, hogy a megszerzett ásványkincseket megossza Kínával, amelyet nem engedhetnek meg maguknak."
verkez
2024. június 15. 08:08
Az a helyzet, hogy a fertőzés súlyosabb, mint hittem. A jobboldalinak tartott politikusok jó része belül bolsi lett. Egyébként a globalizáció fizikai megjelenés és gazdasági, társadalmi hatás szempontjából pont ugyanaz, mint az internacionálé. Alulról nézve legalább is.
Hohokam
2024. június 13. 13:26
.... meg valszeg sok egyéb mást sem. Sőt, inkább általában semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!