Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Mentők verekedtek össze mozgósítást végző katonákkal Odesszában

2024. június 11. 21:34

A területi hadkiegészítő központnál tört ki a balhé.

2024. június 11. 21:34
At least 4 killed, 38 injured in Russia's strike on Kharkiv

Nyitókép: Kharkiv Reg. Mil. Administration / ANADOLU / AFP. Illusztráció.

Helyi újságírók arról adtak hírt, hogy egy mentőautó hívásra érkezett ki a hadkiegészítő központba. Az ott szolgáló katonák viszont bezárták a mentősöket, és azonnal mozgósítani akarták őket a hadseregbe. A Dumszka tudósítója szerint később több mentő érkezett szirénázva a helyszínre. A kiérkező mentősök tiltakozóakcióba kezdtek, ami közben többször összeverekedtek a hadkiegészítő központ katonáival. Az összetűzésről felvétel is kikerült az internetre, amelyeket ide kattintva tekinthet meg. Nem sokkal ezután kiengedték a központból a bezárt mentősöket.

Az odesszai hadkiegészítő központ közleményt adott ki a Facebook-oldalán, amelyben közölte: az előzetes vizsgálatuk szerint a rendőrökkel együtt járőröző katonák egy férfit igazoltattak az utcán, aki nem volt hajlandó átadni az iratait, ezért bekísérték a hadkiegészítő központba katonai adatai felvételéhez. Egy órával később orvosi ruhás emberek érkeztek, akik a férfit azonnal kórházba akarták szállítani olyan diagnózisra hivatkozva, amely nem szerepelt egészségügyi kartonján. A kiérkezők sem voltak hajlandók igazolni magukat, így felmerült a katonákban a gyanú, hogy a férfinak próbálnak segíteni a mozgósítás elkerülésében, ezért őket is őrizetbe vették. Miután az őrizetbe vettek a segélyszámon riasztották a mentőket, elterjedt Telegram-csatornákon, hogy erőszakkal tartanak fogva mentősöket a hadkiegészítő központban. A mentőegységek mellett ismeretlen civilek is a helyszínre érkeztek, és verekedést provokáltak, amiben egy katona és több mentős megsérült.

Az Odessza megyei rendőrség a honlapján közölte, hogy vizsgálják az incidens körülményeit.

(MTI)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2024. június 12. 08:21
...aztán elviszik a tüzet oltó "lánglovagokat", az intézkedő rendőröket, majd a fronton harcoló katonákat is! Kis ukrán abszurd.
q-q-ri-q
2024. június 12. 07:51
Hiába na, az európai értékek. Nagyon is megfelelnek neki...
Namond
2024. június 12. 05:44
A hadsereg kiegészítő parancsnok és katonái miért nincsenek a fronton?
röviden
2024. június 12. 00:33
Milyen népszerűek lehetnek a hadkieg emberei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!