Megrázó videó! Az ukrán fegyveres erőknek engedélyezték a katonaszökevények toborzását

2024. június 05. 10:20

Kevés az ukrán katona a fronton, így megsokasodtak a kényszersorozások.

2024. június 05. 10:20
null

Nyitókép: Szergej Kozlov/MTI/EPA

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda, a súlyos veszteségek miatt engedélyezte az Ukrán Fegyveres Erőknek, hogy a dezertőröket is szolgálatba állítsa, írta az iroda igazgatója, Olekszij Szuhacsov a hadsereg vezetőjének, Olekszandr Szirszkijnek írt levelében – számolt be erről a RIA Novosztyi.

Figyelembe véve a rendelkezésre álló jogi alapokat, valamint a törvény által biztosított lehetőségeket, kérjük, hogy a katonai egységek parancsnokait orientálják a fent említett, a katonai egységekbe önként visszatért és további katonai szolgálatra vonatkozó szándékát kifejező katonák felvételének biztosításáról, beosztásukról és a katonai szolgálat folytatásáról a beosztásba való kinevezésük napjától kezdődően” – áll az orosz hírügynökség birtokába került levélmásolatban.

A Magyar Nemzet cikkében felidézi: áprilisban 27-ről 25 évre csökkentették a sorkötelezettségi korhatárt, de több politikus is a 18 évet szorgalmazza.

A lap több megrázó videót is közöl.

 

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kilakikitt-2
2024. június 14. 22:50
Hát van itt baj a hozzászólók részéről. “Toborzás” “Toborzók”, “kényszersorozás” talán ez a legmosolyogtatóbb, amit a kormánymédia kitalált ugyanis ilyen szó NEM létezik. Egyszerűen háború van. A háborúban a hadköteles ember megkapja a behívóját. Ha nem jelentkezik a megadott időpontra a megadott helyszínen, akkor egy idő múlva elkezdik keresni (katonai rendészet, rendőrség stb…). Ha megtalálják elviszik, akár erőszakkal is. Valószínű bezárják elsőként pár napra egy zárkába gondolkodni. EZ MAGYARORSZÁGON IS ÍGY LENNE, csak az illetőt a rendőrség vinné el!!! Hisz:” Aki megjelenési kötelezettségének önhibájából nem tesz eleget, azt a hadkiegészítő központ vezetőjének határozata alapján a rendőrség elővezeti.” (2021. évi CXL. törvény a honvédelemről és a Magyar Honvédségről). Toborozni meg akkor lehet ha az ember önkéntesként megy katonának, de erről itt már szó sincs.
lajajakab11
2024. június 09. 13:00
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Kybon
2024. június 05. 14:27
Max három nap, és mind halott...!
NovaTerra
2024. június 05. 14:26
Slava Blackrockuraini.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!