Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Invázió: rekord szinten az állampolgárságot szerző külföldiek száma Németországban

2024. június 06. 22:01

Megvan az eredménye a bevándorlási reformnak.

2024. június 06. 22:01

Nyitókép: X

A német állampolgárságot megszerző külföldiek száma 2023-ban rekordot ért el a szövetségi statisztikai hivatal által közzétett adatok szerint – számolt be róla az AP hírügynökség.

Az új állampolgárok 56 százalékát a Szíriából, Törökországból, Irakból, Romániából és Afganisztánból származó emberek tették ki. 

Közülük is a legnagyobb csoportot a szíriai állampolgárok alkották (75 500 fő). Ők átlagosan nyolc évet tartózkodtak az országban, és 64 százalékuk férfi, az átlagos életkoruk pedig 24,5 év volt. 

A második legnagyobb csoportot a török és az iraki állampolgárok alkották, mindkét csoportból 10 700-an szereztek német állampolgárságot. Az iraki állampolgárok honosításainak száma 57 százalékkal nőtt, míg a török állampolgároké mintegy negyedével csökkent.

A román állampolgárságú honosított állampolgárok száma nyolc százalékkal 7600-ra, az afgánoké pedig 55 százalékkal 6500-ra emelkedett.

Az újonnan honosított német állampolgárok csoportja átlagosan 29,3 éves volt, jóval fiatalabb, mint az őshonos német lakosság, amely a kormány szerint átlagosan 44,6 éves.

Ezt is ajánljuk a témában

„Korszerű” bevándorlási törvények

A statisztikai adatok szerint

a Németországban élők mintegy 14 százaléka nem rendelkezik német útlevéllel, ez körülbelül 12 millió embert jelent.

Ebből körülbelül 5,3 millióan legalább tíz éve élnek Németországban.

Emiatt a kormány úgy döntött, „korszerűsíti” állampolgársági törvényeit, hogy ezzel próbálja kezelni a helyzetet. Tavaly januárban olyan reformokat fogadott el honosítási politikájában, amelyekkel elérhetőbbé tette a bevándorlók számára az állampolgárságot, hogy ezzel Németországot vonzóbb célországgá tegye „a szakképzett munkaerő számára”.

A bevándorlási törvény egyik legfontosabb változása a többes állampolgárság engedélyezése.

A német honosításért folyamodóknak többé nem kell lemondaniuk korábbi állampolgárságukról.

Emellett a honosítási folyamatot is felgyorsították. A bevándorlók immár öt év után honosíthatók, ami a korábbi nyolcéves követelményhez képest csökkentést jelent. Az új bevándorlási törvény még tovább gyorsítja az állampolgárság megszerzését azok számára, akik magas szinten beilleszkedtek a német társadalomba. Ők mindössze három év után jogosultak lesznek a honosításra.

Akik az úgynevezett vendégmunkás generációhoz – főként a második világháborút követően érkezők – tartoznak, azok számára szintén könnyebbé válik az állampolgárság megszerzése. Az ebbe a csoportba tartozó bevándorlók, amennyiben bizonyítják a német nyelvtudásukat, jogosultak lesznek a honosításra, állampolgársági vizsga nélkül. A kormány érvelése szerint ezzel a vendégmunkások szerepét akarják elismerni, amelyet Németország fejlődésében játszottak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. június 08. 22:50
Z. A magyarok nincsenek benne a listában??? 🤔 Nem akartak német állampolgárságot mint a románok??? Tényleg megelőztek minket!!! A kivándorlásban!!! 💯❗
antal-2
2024. június 07. 07:24
Ez kötelező! Ilyen gyatra termékenységi ráta mellett ha nem lenne betelepítés összeomlana az állam. A butha matyhar ezt nem érti!!! Majd a 25 millió 80 éves német eltartja saját magát!!!! Ezért kell az 55 millió idegen. Még 20 év és kihal az utolsó német.
Vasalo
2024. június 07. 07:05
Tegnap egy TV vitában kemenyen egymásnak ugrottak az ottlevök. Már nemcsak a németek, de az egész EU szabadulni akarna a illegális idegenektöl. Kiderült, hogy a probléma megoldhatatlan mert. 1. az EU egyetlen országában ( a németek ) az alkotmányban van, hogy minden „menekültnek“ menedéket kell adni. Azt elfelejtették meghatározni, hogy ki a menekül meg ki a betolakodo. 2. olyan emberek mint Knaus még mindig a vájunál vannak. 3. a német rendörségnek nyilvánosan a politika mindent megigér, de 5 perccel kesöbb drámaian csökkentik a rájuk szánt pénz, holott a rendörségnek a legfelsöbb szinten olyan országokban is vannak kapcsolataik, ahova német politikus be sem teheti a lábát. 4. Amikor a nyugat Afganisztánbol menekült, akkor a német kormány gond nélkül több száz repülögéppel hordta az árulo afgánokat Europába - soha senki nem ellenörizte azokat. Most mikor 1 repülönyi afgánt vinnének vissza, kismillio HAZAI akadályba ütköznek. ( biroság, zöldek, Knaus félék).. Folyt. Köv.
verkez
2024. június 07. 06:55
Senkiben nem merült még fel, hogy Soros Németországot akarja elpusztítani? Személyes bosszúhadjárat... És persze Magyarország ellen is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!