Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Folytatódik a háború! Ukrajna azonnal elutasította Putyin béketervét

2024. június 14. 17:18

Zelenszkij tanácsadója szerint a „Putyin-szerű entitás” és az orosz vezetés „képtelen a realitások megfelelő értékelésére”.

2024. június 14. 17:18
Mihajlo Podoljak

Nyitókép:  Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

Pénteken ismét béketervet ajánlott Putyin, amelynek feltételéül szabta, hogy Ukrajna vonuljon ki a négy kelet-ukrajnai régióból, valamint Kijev formálisan utasítsa el a NATO-csatlakozást. A válaszra nem kellett sokáig várni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak a közösségi oldalán reagált az orosz elnök szavaira.

Oroszország részéről nincsenek új »békejavaslatok«. A Putyin-szerű entitás csak a »szokásos agresszorkészletet« hangoztatta, amiről már sokszor lehetett hallani. Ennek tartalma meglehetősen konkrét, erősen sérti a nemzetközi jogot, és ékesszólóan jelzi, hogy a jelenlegi orosz vezetés képtelen a realitások megfelelő értékelésére.

– írta Podoljak, majd közölte, hogy a saját értelmezése szerint mit jelentenének Putyin javaslatai: 

1. Adjátok át nekünk a területeiteket. 

2. Adjátok fel szuverenitásotokat. 

3. Hagyjátok magatokat védtelenül. 

4. Szüntessetek meg (a nyugati országokkal együtt) minden szankciót 

Természetesen ebben nincs semmi újdonság, nincsenek valódi békejavaslatok, és nincs szándék a háború befejezésére. De van egy olyan vágy, hogy ne fizessenek ezért a háborúért, és hogy új formában folytathassák azt. Ez az egész egy totális szemfényvesztés. Ezért – még egyszer – szabaduljunk meg az illúzióktól, és ne vegyük komolyan a józan észt sértő »orosz javaslatokat«” – írta Mihajlo Podoljak.

Mint megírtuk: Putyin „végleges megoldásnak”, azaz a háború lezárásának feltételeként azt szabta meg, hogy 

Ukrajna vonuljon ki négy kelet-ukrajnai régióból (Donyeck, Luhanszk, Kherszon és Zaporizzsja), valamint Kijev formálisan utasítsa el Ukrajna NATO-csatlakozását.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiberius1
2024. június 19. 13:42 Szerkesztve
Putyin feltételei nagyon hiányosak és túl engedékenyek. Nem látom azt a kitételt,hogy Zelenskit és háborús bűnös terrorista bandáját el kell ítélni. Nincs benne a belgorodi károk jóvátétele és Belgorod újjáépítése,a felrobbantott északi vezeték helyreállítása ukrajna költségére sem.Sem az hogy az ukránok takarodjonak ki a négy megyéből ,akik maradnak mondjanak le az ukrán állampolgárságról,vegyék fel az orosz állampolgárságot és nevüket is változtassák át oroszra.Az orosz kötelező nyelv legyen mindenhol a hivatalokban,ukránul karattyolni tilos. Ez a minimum ,ami hiányzik.Lehetne több is,de én is elnéző vagyok!
Stingary76
2024. június 17. 14:40
Lajoss 2024. június 14. 18:26 Az agresszor és a béketerv…ki kell takarodni Ukrajnából, és rögtön béke lesz…Mocsadék orosz gecik. " Ja, kurva nagy béke volt 2014-2022 közt, hála a "békés" ukrán idoljaidnak. Te vadbarom...
valaki82
2024. június 16. 04:37
Akkor folytassák csak. Előbb utóbb csak nők és gyerekek maradnak, egy romhalmaz országgal, meg egy ígyis-úgyis orosz fennhatóság.Ha nekik ez így jobb...
Kovács Ubul
2024. június 14. 23:09
Érthetetlen hogy miért nem akarják átadni az országuk negyedét és miért nem akarnak muszka bábkormányt - pedig minden fideszmusZka ezt tenné hasonló helyzetben Magyarországgal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!