Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Egyetlen ember akadályozhatja meg Von der Leyen újabb győzelmét

2024. június 12. 09:31

Az Európai Bizottság elnöke már jobboldali szövetségeseket is keres, hogy megtarthassa pozícióját, ám Orbán Viktor és az ECR megállapodása keresztül húzhatja a számításait.

2024. június 12. 09:31
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Ursula von der Leyen második ciklusa azon múlhat, hogy elnyeri-e a korábbi politikai ellenségek támogatását – írja a Brussel Signal. A cikk szerint bár a választások után az Európai Bizottság elnöke azzal dicsekedett, hogy az Európai Parlament megőrizte a számára kedvező összetételét, a források szerint a 400 „centrista" EP-képviselő nem lesz elég ahhoz, hogy újra kinevezzék.

Az egyik brüsszeli nyilatkozó szerint az Európai Néppárt egy ideje szorgalmazza az együttműködést az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaláddal, ám ebből nem lesz semmi, ha az ECR végül szövetséget köt Von der Leyen egyik legnagyobb kritikusával, Orbán Viktorral.

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel sincs oda Von der Leyenért, ő azt javasolta, hogy zárják ki az Európai Bizottság vezetőjét a június 17-i találkozóról, ahol az állam- és kormányfők az EU legfontosabb posztjairól fognak tárgyalni.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2024. június 17. 17:00
Az a baj, hogy Von der Leyen helyett is jöhet valami még rosszabb.
Tboyka
2024. június 13. 18:29
Ja, idejjött kuncsorogni Orbán Viktorhoz anno és mindent megigért neki csak szavazza meg őt a bizottság élére. Megigérte, hogy nem fogja hazankat bántani, úgy mint elődje. Persze nem úgy bántja, csak jobban. Hazug ribanc.
herceg-3
2024. június 13. 16:51
Ursula Orbán Viktornak és a Fidesznek köszönheti, hogy most ott lehet, ahol van (a Fidesz voksaival jutott tovább és alázta meg Manfred Webert)! Ideje ezt a hibát a Fidesznek kijavítani!
llnnhegyi
2024. június 13. 10:37 Szerkesztve
Nem! dr miniszterelnök nem lesz királycsináló. Szerény politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!