Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Boris Johnson: Donald Trumpot megerősítik a bírósági ítéletek (VIDEÓ)

2024. június 02. 14:02

Az egykori brit miniszterelnök szerint az esküdtszék döntése „egy liberális bérgyilkosság volt, ami visszafelé sült el”.

2024. június 02. 14:02

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Mustafa Kamaci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Boris Johnson volt brit miniszterelnök is reagált arra, hogy egy New York-i esküdtszék 34 vádpontban bűnösnek találta nemrég Donald Trumpot.

A brit politikus elutasította az ítéletet, és úgy fogalmazott, 

ez egy liberális bérgyilkosság, ami csak Trump újraválasztását növeli” 

– írta a Telegraph.

A volt brit miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt bensőséges kapcsolatot ápolt Trumppal, hozzátette: „Ez nem egy közönséges politikai merénylet volt”.

Johnson szerint azonban „a Trump-ellenes törvénykezés visszafelé sült el”, és „hozzájárulhat ahhoz, hogy „a Joe Biden elleni visszavágón a győzelme valószínűbbé váljon, mint korábban”.

A véleményét egy videóban is kifejtette, melyben többek között kiemelte, hogy ezek a bírósági ítéletek csak továbberősítik a republikánus párt elnökjelöltjét.

@dailymailuk Boris Johnson says Donald Trump will be STRENGTHENED by recieving guilty verdicts and becoming the first US President to be convicted of a felony. Read his column in the Daily Mail. #borisjohnson #donaldtrump #dailymail ♬ original sound - Daily Mail UK

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. június 03. 14:57
Nagy kár, hogy nem ment oda az ítélet kihírdetése vagy meghozatala előtt. Mint ahogy kijevbe ment 2022 márciusban. Tudjuk nagy rábeszélő képessége volt ott. Meg otthon is a covid kapcsán. Csak semmi party kedves angolok. Azt csak nekem szabad.
Vsmeta99
2024. június 02. 20:51
Boris Johnson volt brit miniszterelnök egy "vadkan". Egy háborús uszító, nálam minden tiszteletet eljátszott, amikor rohant az ukránokhoz, hogy leállítsa a békemegállapodást. Tudom, hogy feladatot teljesített, de az ilyet egy békeszerető még így sem vállal föl. Most biztosan látja, hogy változik a széljárás, tehát át kell állni a másik oldalra, egy kártevőként nyilvánul meg. Amit mond, az igaz. De az ő szájából kimondottan visszataszító. Trump - ha nem történik vele visszafordíthatatlan esemény - meg fogja a választást nyerni, tehet bármit a bíróság. Ha a demokraták elmennek a végletekig, esetleg eltiltanák a közügyektől is, az pedig polgárháborúhoz vezet, amit azért talán még a DS sem akar - habár ki tudja. De legyen igaza, és valósuljon meg a jóslata: "ez egy liberális bérgyilkosság, ami csak Trump újraválasztását növeli” -
vamonos
2024. június 02. 20:17
Ez már az első pillanattól világos volt, ahogy elindult a kampány ellene. Érthetetlen, hogy a "nagyeszű" demokratáknak még nem esett le, hogy ők tesznek a legtöbbet Trump győzelméért. Bár lehet, hogy ez is a cél, Trump nyakába akarják varrni az ukrajnai háborút, hogy kezdjen vele valamit, mert ők maguk már nem mernek kihátrálni. A baj csak az, hogy Ukrajna nem fog kitartani jövő januárig, az új elnök beiktatásáig, ezért kell Európának katonákat küldeni oda, hogy legalább addig valahogy ne omoljon össze mind a front, mind az ország.
snfbvksan
2024. június 02. 18:16
Úgy néz ki, mint egy idült alkoholista. Vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!