Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Besokallt az USA a fegyveres erőszak terjedése miatt, válsághelyzetet hirdettek

2024. június 26. 09:00

Vivek Murthy a fegyverek okozta halálesetek visszaszorítása érdekében az automata fegyverek betiltását sürgeti, és egyéb jogszabályok elfogadását is szükségesnek látja.

2024. június 26. 09:00
White House Press Secretary Psaki Holds Daily Briefing With Surgeon General Murthy

Nyitókép: Chip Somodevilla / Getty Images

Közegészségügyi válsághelyzetet hirdetett az Egyesült Államok tiszti főorvosa a fegyveres erőszak terjedése miatt kedden. Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést tett közzé, amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a lőfegyverekkel elkövetett emberölések száma az elmúlt évtizedben, míg a lőfegyverrel végrehajtott öngyilkosságoké az elmúlt két évtizedben folyamatosan növekszik.

A közlemény szerint 2022-ben az összes lőfegyver által okozott haláleset 56 százaléka öngyilkosságból adódott, 40 százalék emberölés következménye, a többi esetben szándékolatlan incidens állt a háttérben.

A tiszti főorvos arra is rámutatott, hogy a statisztikák alapján mára a lőfegyverekhez köthető végzetes esetek vezető halálokká váltak mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

Vivek Murthy a fegyverek okozta halálesetek visszaszorítása érdekében az automata fegyverek betiltását sürgeti, és egyéb jogszabályok elfogadását is szükségesnek látja. A helyzet súlyosságára az is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hétvégén az Egyesült Államokban ismét több helyen volt lövöldözés, amelyekben több tucat ember szenvedett halálos vagy súlyos sebesülést.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. június 26. 11:32
Az USA-beli fegyveres erőszakról azt kell megjegyezni, hogy a fehér lakosság a svájciak szintjén okoz ilyen problémát, a fekete lakosság meg tüke szomáliaiként viselkedik a statisztikák szerint. Nem a fegyverek okozzák a problémát, hanem az emberek. A történelem folyamán soha egy fegyver sem ölt meg senkit! Mindig az ember volt a felelős! Bár van aki úgy gondolja, hogy az elhízás elleni harc miatt be kell tiltani a kanalat...
MaBaker
2024. június 26. 11:29
Vicces a kép a cikk felett. Pont akkor készülhetett, amikor a diverzitás jegyében előretolt paki a mizinformáció ellen hirdet hadjáratot, miután és mielőtt azt harsogta volna, hogy a covid ellen a maszkok működnek és a zóttás meggátolja a továbbfertőzést.
vérgőz
2024. június 26. 10:56
nagyon tudjak ezek mit csinalnak: rakat szamra engedik ki a boribol a bunozoket, az elmebetegek es drogosok tenyesztese mindent felulmul, a tarsadalmi felforgatas nem is lehetne hatasosabb... ...es akkor racsodalkoznak, hogy no a bunozes es a lovoldozes Jelige: miottsevotunk
formaegy-2
2024. június 26. 10:46
"Besokallt az USA a fegyveres erőszak terjedése miatt" Csak azt teszik kicsiben amit ti rühes gyilkos terroristák a világban nagyban! Mindenkinek osszatok ki fegyvert, és öljétek le egymást minél hamarabb mocskos amcsik, hogy a világ megszabaduljon tőletek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!