Az amerikai drón kapudroggá válhat egy világháborúba, amit senki sem akar

2024. június 26. 05:50

Ha a hír végül is igaznak bizonyul, akkor egy igen súlyos eszkalaciós lépésről van szó.

2024. június 26. 05:50
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Az utóbbi órákban meg nem erősített hírek kaptak szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a krími támadást követően Oroszország lelőtt egy amerikai stratégiai drónt a Fekete-tenger felett. Ha a hír végül is igaznak bizonyul, akkor egy igen súlyos eszkalaciós lépésről van szó. Ahogy arra már többször rámutattam, a személyzet nélküli platformok legnagyobb veszélye, hogy úgy a bevetésük, mint a megsemmisítésük, megtévesztően csábító.

Miért? Azért mert a folyamat végén nem várnak ránk zászlóval letakart koporsók. Mivel a belépés ára egy direkt konfliktusba első pillantásra alacsonynak tűnhet, ezek az eszközök igen könnyen kapudroggá válhatnak egy olyan világháborúba, amit senkit sem akar.

Reméljük, hogy a végén kiderül hogy ez a hír  kacsa és csupán annyiról van szó, hogy a drón kikapcsolta a transzponderét és ezzel eltűnt a képernyőkről.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. június 26. 18:15 Szerkesztve
Egy szép napon a nyugat majd ejti Ukrajnát, mint Afganisztánt, etűri hogy az oroszoké legyen amit eddig elfoglaltak. Zelenszkij a saját népe elöl a kedvenc nagykövetsége tetejéről egy helikopteren elmenekül, ha tud. Az ukránok ott maradnak a nyomorban s amint lehet a még épkézláb 40 - 50-en aluli lakosság elmenekül. A kínaiak pedig mindent megvesznek bagoért mint Afganisztanban. A kínaiaké lesznek a Krim legszebb tengerpartjai, teljesen mindegy a térképen melyik országhoz tartoznak majd. A harcos nyugati politikusok és a média meg sem emliti Ukrajnát. Zelenszkij? Ki emlékszik az utolsó az USA által támogatott afgán elnök nevére?
a-gyar-2
2024. június 26. 18:03
Tök mindegy. A Zelenszkij rezsim vesztett. Kész. Kaput. Ezen az sem változtat, ha minden európait csecsemőtől aggastyánig besoroznak, zárt marhavagonokban deportálják Ukrajnába egyenesen a lövészárkokba. Igen, jó lett volna ha az oroszokat visszaszoritották volna az 1991 határokig. Már csak a miheztartás végett is. Iván, menj a francba, nem lopj! De az is jó lett volna ha 2014-es pucs után az ukrán vezetők észnél lettek volna, nem hoznak szélsöséges buta nacionalista nyelvtörvényeket és hasonlókat. Végül is nem értek el vele semmit. Vagy igen? A banderista primitiv önsorsrontó felesleges baromságok helyett az oligarchiákat kellett volna kiírtani.
Martell 2
2024. június 26. 17:03
Teljesen jogosan lőtték le az oroszok.
Csigorin
2024. június 26. 14:43
ha orosz teruleten kolbaszolt, akkor jogosan lottek le akkor is, ha reszt vett a kijevi naci rezsim bekes strandolok elleni terrortamadasaban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!