„A labda kerek, mint Orbán”, akinek „oda a tekintélye”, és persze Marco Rossi állásának is annyi – nyakló nélkül gúnyolódik rajtunk a Die Presse

2024. június 21. 06:10

Vérforraló cikkel jelentkezett az osztrák lap, gyakorlatilag mindennek nekimentek, ami kicsit is magyar.

2024. június 21. 06:10

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Die Presse újfent előrukkolt egy meglehetősen vérforraló cikkel: 

A Viktátor az Orbánverzumban 

 – legalábbis ezt a címet viseli Thomas Vieregge szerzeménye, amelynek a négy rövidke bekezdésében beszól mindennek és mindenkinek, ami kicsit is magyar. 

Kezdetnek kifejti, hogy a németek ellen győzelemre lett volna szükség, ami bosszú lett volna Bernért, a vereség miatt pedig csorbult Orbán hírneve, Marco Rossinak pedig az állása volt a tét, de hát vesztett a válogatott, így „innentől kezdve a futball a főnök dolga”.

A szerző szerint Orbán Viktor, „aki egykor szenvedélyes focista volt, legszívesebben maga is beugrott volna, amikor a pályán nem mentek olyan jól a dolgok”. A miniszterelnök hogyha beugrott volna egy negyedórára, hogy söprögetőt játsszon, belátta volna az egész pályát, s kitehette volna a labdát a szélsőjobbra.

Az pedig egyáltalán nem volt a kormányfő ínyére – a szerző szerint – hogy nem működött a lipcsei retesz, Willi Orbán és Gulácsi bakiztak. „A Viktátornak van vesztenivalója – mint a Napnyugat védelmezőjének, mint a trumpi értelemben vett »győztesnek«. 

Az Orbánverzumban nincs helye »lúzereknek«. 

Az utóbbi időben azonban sok minden gajra ment: Magyar Péter versenyez vele Budapesten, Giorgia Meloni pedig elszakadt becsapta a Fidesz orra előtt az ECR ajtaját az EU-ban. Most egy győzelemre volt szükség – még ha Németország ellen is. Ideje volt a revansnak Bernért, az 1954-es vb-döntőért” – írja a szerző.

„Szerdán a Főnök ismét Németországba utazott, ezúttal Stuttgartba. Olaf Scholzal a lelátón nemigen volt mit megbeszélni, a meccs után a névrokon Willivel, Gulácsiékkal, Szoboszlaiékkal, Sallaiékkal és Szalaiékkal viszont annál inkább. És Rossi úrral, a válogatott olasz edzőjével. Az ő állása volt a tét. Innentől kezdve a foci a főnök dolga – és a labda már olyan kerek, mint Orbán Viktor, az EU Tanácsának elnöke és a következő fél évben Mr. Európa, vagy ha úgy tetszik, Európa bajnoka” – olvasható a Die Presse botrányos cikkében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 359 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bi Tang Tomee
2024. június 21. 15:12 Szerkesztve
Ugyanaz a háttérhálózat posztoltatta ezt a Magyarországot mocskoló cikket a Presse-ben, amelyik Poloskát felépítette… primitív, soros-proliknak szánt vagdalkozás az egész. Ugorjunk.
polárüveg
2024. június 21. 14:51
Amikor ideológiai alapon ilyen alja gúnycikk megjelenhet, ott az újság is az alja gyúnymédia és az ilyen újság társadalmi környezete is hasonló. Még az se mentesíti, hogy esetleg Pestről küldték a cikk szövegét.
Skywalker_bp
2024. június 21. 11:20
@westend - én rólad beszélek, mert te konkrétan és folyton poloskázod MP-t. Erre nekem nem válasz az, hogy mások mit mondanak Orbánra. Én nem illettem állat néven Orbánt sosem. Te viszont MP-igen. Ember áll szemben emberrel. Te lealacsonyító állatozol mást, én nem. Ez nagy különbség. Ez hatalmas különbség
Skywalker_bp
2024. június 21. 11:17
@westend - "A világ legtermészetesebb dolgának tartjátok hogy poloska néven illettek egy embert" - :D ennyire fáj neked az igazság? - ugyan, ez nem igazság, hanem életetek legnagyobb fájdalma. Hiszen nem fogta MP - t ez a golyó (sem). Embereket dehumanizál i sàtáni dolog számomra és ezt ti naponta többször eljàtsszátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!