Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

A Capitoliumra érkezett Donald Trump

2024. június 14. 20:55

Republikánus politikusokkal találkozik az elnökjelölt.

2024. június 14. 20:55

Nyitókép: Donald Trump kampánybeszédet mond a University of New Hampshire sportcsarnokában Durham 2023. december 16-án  (forrás: Joseph Prezioso / AFP)

***

Trump is back!

A volt elnök, jelenlegi elnökjelölt republikánusokkal találkozott a Capitoliumban, három évvel a kongresszusi lázadás óta – írta meg a BBC.

A novemberi választás esélyes republikánus jelöltje az egység üzenetét közvetítette és megígérte, hogy megoldja a párton belüli ellentéteket. Mert hát ilyen akad azért nem kis számban. Találkozott 200 vállalati vezetővel, republikánus politikusokkal, és Nancy Pelosi volt demokrata képviselőházi elnök ellenszenvével, aki úgy fogalmazott, hogy

„a felkelés felbujtója visszatért a bűncselekmény színhelyére”.

Trump csütörtök reggel érkezett meg egy republikánus irodaházhoz a Capitolium közelében; itt tiltakozók fogadták mindenféle transzparensekkel; tartott egy rövid sajtótájékoztatót, ahol azt is elmondta, azokkal a párttársaival is egységre törekszik, akikkel nem ért egyet.

Mike Johnson képviselőházi elnök szerint a volt elnök „rendkívüli energiát és lelkesedést hozott ma reggel”. Bizakodóan hozzátette:

„visszavesszük a Fehér Házat és a szenátust, és megerősítjük a képviselőház többségét.”

Mások is megszólaltak, például imigyen:

  • „Semmi mást nem látok, csak elsöprő Trump-támogatást” a párt soraiban (Marjorie Taylor Greene, georgiai republikánus).
  • „Igazán pozitív” volt a látogatás, sok tapsot kapott (Mitch McConnell, a szenátus kisebbségi vezetője)
  • „öt éve vagyok itt, és valószínűleg ez a legmelegebb találkozóm a szenátorokkal és Trumppal” (Josh Hawley missouri republikánus szenátor).

Trump könnyeden tisztázta, hogy amikor borzalmasnak nevezte a legújabb republikánus kongresszus helyszínét, a bűnözésre gondolt és nem a városra magára.

A látogatás előtt a Politico arról számolt be, hogy Trump felhívta Johnsont, hogy dolgozzanak annak a május 31-i ítéletnek a megváltoztatásán, amely 34 rendbeli dokumentumhamisítás miatt sújtja a volt elnököt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­e­l­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­x­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
altercat1
2024. június 15. 09:08
Ahogy a többi demokrata pártinak, úgy ennek a vén ribancnak is rinocérosz bőr van a pofáján. Belehazudják az emberek arcába, hogy Trump felbujtó, holott ők buszoztatták oda az antifákat. Erről bizonyítékok vannak.
altercat1
2024. június 15. 08:46
Trump visits Capitol Hill... Nyelvünk egyik érdekessége, hogy ha valami-RE, itt domb-RA megyünk, akkor ezt a RÁ értelmű ragot használjuk. Így, mivel HILL a hivatalos neve, jogos a -RA ragozás. Viszont amint bemegyünk az épület-BE, akkor már más az ábra. A magyar helységneveket nézve ugyanez van, vagyis Pest-RE, (mert ugye Montis Pestiensis; ma a Budai Vár hegye), tehát a környezetéből kiemelkedő helyen fekvő falu, város is így lett ragozva. Ami lent van, az pedig -BA, -BE. Debrecen-BE, stb. Szigetekre is áll ez, kivéve, ha az államról van szó. Persze kivételek vannak... Fülöp-szigetek-RE, de Kubá-BA. Stb.
verkez
2024. június 15. 07:54
Basszátok már ki a fordítót a picsába! Vagy vegyetek gpt lektort!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!