Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

2024. június 17. 06:07

Trump perét inkább tartják politikainak az amerikaiak – de számít majd ez novemberben?

2024. június 17. 06:07
World Food Program USA's 2016 McGovern-Dole Leadership Award Ceremony
Szőcs László
Szőcs László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Kris Connor/WireImage

„Az ifjabb Donald Trump a minap Budapesten járt, előadást is tartott, közönsége pedig itta a szavait. Hunter Biden, az amerikai elnök, Joe Biden fia eközben a sebeit nyalogatta, miután az esküdtszék éppen bűnösnek mondta ki kábítószerfüggőként való tiltott fegyverbirtoklás, valamint hamis nyilatkozattétel miatt. Aligha tartották egyformán élvezetesnek a napjukat.

A Biden fiú büntetési tételét még nem közölték, akár huszonöt év börtönt is kaphat, de ennyit azért várhatóan nem fog, ha egyáltalán rács mögé kell vonulnia. Ráadásul szeptem­bertől újabb per vár rá, ezúttal adócsalás vádja miatt, Kaliforniában.

Ismerői szerint Hunter ügyei lelkileg megviselik az idős elnököt a kampányévben – egyelőre ez ennek a legközvetlenebb választási következménye. Nem arról van szó, hogy Joe Biden bűnözőket nemzett volna az utókornak. Az amerikaiak sem így látják ezt. Családi élete azonban nem mondható szerencsésnek. 

Nem sokkal azután, hogy szenátornak választották, (első) felesége, valamint kislányuk életét vesztette egy súlyos autó­balesetben, fiaik azonban túlélték azt. Közülük a rátermettebb Beau, aki Dela­ware állam főügyésze volt, és még többre is vihette volna, csaknem tíz éve agydaganatban halt meg. Maradt tehát – legalábbis az eredeti Biden családból az elnök egyedüli hozzátartozójaként – Hunter, a finoman szólva is kevésbé rátermett fiú.

Nevezhetnénk tékozlónak is, fekete báránynak meg még sok minden másnak. Ben Schreckinger amerikai újságíró, aki A Biden család címmel írt magyarul is megjelent riportkönyvet, »a hírhedt R. H. B.«-ként szentel neki fejezetet.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!