Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Újabb migránskvótában gondolkodnak a németek

2024. május 24. 20:59

Elképesztő ötlettel állt elő az egyik német belügyi szóvivő.

2024. május 24. 20:59

Nyitókép: RALF HIRSCHBERGER / AFP

Németország az újonnan érkező ukrajnai menekültek uniós elosztását szorgalmazza – közölte pénteken a berlini belügyminisztérium.

A közlemény szerint Németország „nyomatékosan a menedéket kérők szolidáris elosztásáért áll ki, és azon a véleményen van, hogy igény van a vitára és megoldásra, különös tekintettel az uniós tagállamokból érkező másodlagos migrációra” – mondta egy belügyi szóvivő, akit a Die Welt című német lap idézett hírportálján. Másodlagos migráció alatt azt értik, hogy egy bevándorló továbbindul abból a biztonságosnak tekintett országból, amelybe először megérkezett.

Mint mondta, uniós szintű, arányos elosztási mechanizmust kell létrehozni az újonnan érkező ukrajnai menekültek számára.

Jelenleg uniós szinten egy kiegészítő szabályozásról tárgyalnak az ukrajnai menekültek számára. A mostani, úgynevezett tömeges bevándorlási irányelv 2025. március 4-én hatályát veszti, s egyelőre nem született megállapodás az ezt követő szabályozásról.

Az a fontos, hogy „továbbra is kapcsolatban maradjunk Ukrajnával minden lényegi kérdésben

– tette hozzá a szóvivő. A mostani szabályok szerint az ukrajnai menekültek szabadon megválaszthatják, hogy melyik európai uniós országba akarnak továbbutazni. Németország több mint egymillió ukrán állampolgárt fogadott be.

A belügyi szóvivő ezen felül fontosnak nevezte azt is, hogy tartós perspektívát kell biztosítani a már Németország területén tartózkodó menekülteknek.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­e­­l­d­ ­a­ ­­­s­­z­­e­x­i­ ­­p­­u­­n­­c­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
KARAK-ter
2024. május 28. 17:45
Tartsák azok el a migránsokat akik odahívták őket !!!!!!
oregur4
2024. május 26. 12:04
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
auditorium
2024. május 25. 10:13
Amit a fejükbe vesznek, abból nem tágitanak. A németül tudóknak érdekes cikkeket közöl a DER SPIEGEL Nr.21 - 2O24.máj.18-a száma. A 12-21. old. a 75 éves német történelemmel foglalkozik ezzel a főcimmel: "Nichts gelernt?" ebben már mernek kritikát gyakorolni a volt Bundeskanzlerinnel szemben, főleg a 2O15-ös Willkommenskulturt, aminek következtében feléledt a szélsőjobb. Semmi kritika nem illeti persze az EU-vezetőjét U.v.d.L., mert még hatalma teljében van. Scholz tut sich schwer damit, der Uraina kräftig zu helfen, hat Angst vor einem Atomkrieg." FORRAS Der Spiegel s.o. S. 21 - Érdemes elolvasni a 68 -71. old. is "Italien" cikket is, ebben persze OV-t is megemlitik. Találgatás helyett tudnunk kell, ki kivel alkot majd koaliciót az EU-P-ben és kit zárnának ki egyesek. Szerencsére van olyan párt is, aki nem zárja ki "párttestvéreit" a p r i o r i . El kell menni szavazni mindenkinek. D- A -B-Malta 16 èvesek màr szavazhatnak. Na kire ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!