Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kiderült: halálos fegyver használatára is fel volt jogosítva az FBI a Trump birtoka elleni razzián

2024. május 23. 18:07

A rajtaütés során felkészültek arra is, hogy tűzharcba keverednek Trump testőrségével: egyebek mellett mentő állt készenlétben a lőtt sebek kezelésére.

2024. május 23. 18:07

Nyitókép: Bryan Olin Dozier / AFP

A bírósági beadványok feltárták, hogy 2 éve
 

az FBI felhatalmazást kapott, hogy akár halált okozó erőt is használjon a Trump Mar-a-Lago-i minősített dokumentumok keresésekor.

A 2022. augusztus 8-i rajtaütésben részt vevő ügynökökre „minősített információk, [nemzetvédelmi információk] és az Egyesült Államok kormányának iratai” lefoglalását bízták meg egy műveleti utasításban. Mindezt bizonyítékként tártak fel Trump büntetőügyének részeként, amely a Floridában állítólag rosszul kezelt dokumentumokról szólt.

A hatóságokat arra is felszólították, hogy rejtsék el „bűnüldözési felszereléseiket”, és „lőszerekkel”, „bilincsekkel” és „közepes és nagy méretű csavarvágókkal” legyenek felfegyverkezve – áll a volt elnök ügyvédi beadványában.

„Az FBI szabványos protokollt követett ebben a kutatásban, mint minden házkutatási parancs esetében. 

Ez magában foglalja a halálos erőszak alkalmazásának lehetőségét is.” 

– áll az ügynökség közleményében. „Senki nem rendelt el további lépések megtételét, és ebben az ügyben nem történt eltérés a normától.”

Trump ügyvédei szerint a közel 10 órás „alkotmányellenes” házkutatás mindent felforgatott a Palm Beach-i birtok edzőtermétől, annak konyhájáig, beleértve Melania Trump egykori first lady hálószobáját és a tizenéves fiának hálószobáját is. De az FBI ügynökei csak egy alagsori tárolóhelyiségben, a volt elnök irodájában és az iroda szomszédságában találtak titkos dokumentumokat.

A Biden adminisztráció szerint Trump illegálisan tulajdonította el a „nemzetvédelmi információkat” tartalmazó dokumentumokat a Fehér Házból. 

A volt elnök azt állítja, hogy semmi illegálisat nem tett.

A bírósági beadványban található bizonyítékok feltárják, hogy Trump ügyvédje és a Jack Smith különleges ügyésze korábban össze-vissza beszélt a dokumentumok visszaszerzésével kapcsolatban. Steven D'Antuono, az FBI washingtoni helyszíni irodájának helyettes igazgatója egy tavalyi meghallgatáson azt mondta a képviselőház igazságügyi bizottságának, hogy aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Trump ügyvédjeinek a beleegyezése nélkül hajtották végre a házkutatást.

Jack Smith 2023 júniusában 

emelt vádat  a volt elnök ellen 37 bűnügyi vádpontban, amiért állítólag több mint 100 titkos dokumentumot tartott meg

Mar-a-Lagóban. Ezeket az FBI lefoglalta a rajtaütés során. A vád szerint Trump hazudott az ügyvédeinek és a szövetségi hatóságoknak is, akik keresték ezeket az anyagokat.

Trump floridai dokumentumkezelési perének kezdetét eredetileg május 20-ra tervezték, azonban Aileen Cannon szövetségi bíró határozatlan időre elhalasztotta azt.

 – írta meg a New York Post.

Nem meglepő, hogy a Biden-kormányzat minden eszközt bevet Trump ellehetetlenítésére, különösen a legújabb közvélemény-kutatási adatok tükrében. A volt elnök folyamatosan növeli előnyét demokrata ellenfelével szemben. Egy felmérés szerint Joe Biden támogatottsága rekord alacsony, 36 százalékra esett vissza. 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:13
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­ ­p­u­­­n­­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. május 23. 20:16
Az FBI ügynökök fegyvert viselnek akció közben, elképesztő hír.
Pistor
2024. május 23. 19:53
Azért érdekes lett volna...Hiszen a volt elnökök védelmét 8 évig még a titkosszolgálat látja el.
packó_
2024. május 23. 19:44
De végül Ficot találták el.. DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!