Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szajnába ürítős flashmob szerveződik arra a napra, amikor Macron is megmártózik a folyóban

2024. május 31. 18:44

„Június 23-án, vasárnap sokakat várunk, hogy eljöjjenek és ürítsenek a Szajnába!” – áll a felhívásban.

2024. május 31. 18:44
null

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: GARDEL Bertrand / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Egyes párizsiak tiltakozni készülnek az 5,3 milliárd forintnak megfelelő, államilag támogatott beruházás ellen, amelynek célja a Szajna megtisztítása a jövő hónapban megrendezésre kerülő olimpiai játékok előtt – számolt be a The Washington Times.

Aktivisták egy csoportja „sz..flashmobnak” nevezett tiltakozást szervez, amelyet a folyónál tartanak azon a napon, amikor Emmanuel Macron elnök és Anne Hidalgo párizsi polgármester ígéretet tett arra, hogy úszni fognak benne, 

ezzel demonstrálva a kormány által tett erőfeszítések sikerét. A #JeChieDansLaSeineLe23Juin hashtag, amely lefordítva azt jelenti, hogy „Június 23-án belesz…k a Szajnába”, az úszás időpontjának bejelentése után az X közösségi médiaplatformon nyert teret – írta a Metro. Egy azonos nevű honlapot is indítottak, 

amelyen a résztvevők regisztrálhatják azokat a helyszíneket, ahol üríteni terveznek.

Az eseményt népszerűsítő plakáton, amely a közösségi médiában kering, ez áll: „Június 23-án, vasárnap sokakat várunk, hogy eljöjjenek és ürítsenek a Szajnába!”. Megemlítik, hogy nem kell foglalni, és a belépés ingyenes, a helyszín pedig a Pont Marie a 4. kerületben. A közösségi médiát elárasztották a tüntetésre reagáló mémek. A családbarátabb képek között van egy mesterséges intelligencia által generált kép, amelyen a „Párizs városa” által a Szajna partján felállított WC-k láthatók. Egy másik manipulált képen Macron egy ürülékkel teli folyó fölötti hídon áll.

A tiltakozás a Szajna megtisztítására tett erőfeszítések közepette zajlik, amelyek célja, hogy a Szajna ismét úszhatóvá váljon, ahogyan az 1900-as párizsi olimpia idején volt. Tavaly nyáron egy szennyvízprobléma miatt törölték az olimpia előtti úszóversenyt a folyóban. Amikor újságírók megkérdezték tőle, hogy úszna-e a Szajnában, Macron megerősítette, hogy igen, de konkrét időpontot nem mondott, és azzal viccelődött, hogy ez elriasztaná a résztvevőket.

Pár fotó az említett eseményhez:

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drrc
2024. június 01. 23:09
Ha vette volna a fáradtságot ennek a szerzője, hogy közölje velünk, mi a fenéért ellenzi a csőcselék a folyó megtisztítását, akkor valami lényegeset is megtudtunk volna, nem csak azt, hogy szarik a franci proli.
Jacques Foche
2024. június 01. 15:17
A folyó neve: Szarjma
faramuci
2024. június 01. 11:26
Megyünk...fürdetni pici napóleont 😁
auditorium
2024. június 01. 10:52
Áldjuk azokat a magyar ellenzékieket, akik megfúrták a bp-i olimpia rendezését és átpasszolták a franciáknak. Képzeljük el, micsoda tortúrának lennénk kitéve, ha az idén nyáron Bp-n lenne az Olimpia. Olyan társadalmi feszültség van jelenleg EURÓPÁBAN, h. nem hiányzik egy ilyen nagyszabású kirakatrendezés. Késelések, gyújtogatások, lövöldözések, nemi erőszak menetrendszerű mindenütt. Kiderült pl. Mannheimban a tegnapi késelő egy afgán volt és hét embert késelt meg, közöttük egy rendőrt is. A rendőrségi beszámoló az ARD-Tagesschauban nagyon óvatos és rövid volt, mert tudják, ők előbb kerülnek biróság elé büntetéssel mint a tettes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!