Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Putyinék szerint Magyarország példátlan nyomás alatt áll – az okát is elmondták

2024. május 31. 08:46

Az orosz elnök szóvivője úgy véli, Brüsszelben sokaknak nem tetszik, hogy Orbán Viktor elsősorban a magyar érdekek szempontjából elemzi az Európai Unióban meghozott döntéseket.

2024. május 31. 08:46
null

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

Nyitókép: AFP/Mikhail Metzel

Dmitrij Peszkov szerint Orbán Viktor miniszterelnök nagyon odafigyel Magyarország érdekeire, ez a függetlenség pedig nem mindenkinek tetszik az Európai Unióban, ezért az ország példátlan nyomás alatt áll – írja a RIA.

Minden alkalommal, amikor bármilyen kötelező érvényű döntés születik az uniós tagállamokkal kapcsolatban, természetesen Budapest elsősorban a saját érdekei szempontjából elemzi a helyzetet. Ez az a függetlenség, ami sokaknak nem tetszik Brüsszelben

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője.

Mint megírtuk, eddig nem látott büntetést eszeltek ki Brüsszelben Magyarország ellen: egyetlen fontos pozíciót sem kapna a jövőben az Európai Bizottságban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. május 31. 13:54
A Kreml megnyilvánulása árulkodó. Arról árulkodik, amit amúgy is mindenki tud. Magyar külpolitika = orosz érdekek képviselete az unióban, a nyugati szövetségi rendszerekben.
irmag2
2024. május 31. 12:48
Nemcsak a szovjet uniót, de az európait is jól értékeli, orosz rajongásom nélkül.
csapláros
2024. május 31. 11:07
Sztrovacsek 2024. május 31. 09:03 ..."Mert a legfontosabb a NEMZETI ÉRDEK, ugye? De melyik a 27-ből?"... Elég baj, hogy egy politikai fórumon ilyesmit kérdezel. Politika = érdekérvényesítés. Márpedig az érdekérvényesítés TERMÉSZETES velejárója a KONFLIKTUS. A konfliktusok kezelését, menedzselését pedig már a középiskolában is oktatják a közgazdaságot tanuló süvölvényeknek...
csapláros
2024. május 31. 10:58
koronaszepe 2024. május 31. 10:38 ..."Ja, példátlan orosz nyomás alatt..."... Rajtad is példátlan a fűszeres nyomása, amikor a sarkon a tejet és a kenyeret vásárolod...LOL... Orvos látott már ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!