Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Penetráns testszag miatt szállítottak le három fekete férfit az American Airlines egyik járatáról – az érintettek most perre mennek

2024. május 30. 07:50

Az eset jelentős médiavisszhangot váltott ki Amerikában.

2024. május 30. 07:50
null

Nyitókép forrása: A CBS Morgnings Youtube-oldala

A bírósághoz forduló három féri azt állítja, hogy leszállíttatták őket a január 5-i, Phoenixből New Yorkba tartó járatról, miután valaki testszagra panaszkodott. A három férfi a gépen nem egymás közelében ült és nem is ismerték egymást. Elmondásuk szerint minden fekete férfit leszállíttattak a gépről – írta meg a CBS News.

Az American Airlines azért emelt ki minket, mert feketék vagyunk, megalázva ezzel minket” 

– mondta a három férfi nyilatkozatában. 

A légitársaság azt ígérte, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet, mivel az amivel vádolják őket, nem felel meg az értékrendjüknek. A három férfi azt írta a keresetükbe, hogy már mindannyian elfoglalták a helyüket a gépen és a felszállásra vártak, amikor egy légiutas-kísérő mindegyikükhöz odalépett, és megkérte őket, hogy hagyják el a gépet. 

Emmanuel Jean Joseph, Alvin Jackson és Xavier Veal ekkor vették észre, hogy „minden fekete férfit eltávolítottak a járatról”.

Az American Airlines munkatársai ezután megpróbálták átfoglalni őket más járatokra, de aznap este már nem indult gép New Yorkba. Ezután úgy döntöttek, hogy mégis megengedik nekik, hogy visszaüljenek a gépre. A három férfi keresetében az áll, hogy, a repülés alatt ezután

a fehér férfi légiutas-kísérővel való minden egyes interakciójuk során mélyen megalázó, kínos, dühös és szorongató érzéseket tapasztaltak”.

***

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. május 31. 07:55
Nagyon helyes. Mocskos feketék, azt képzelik, nekik mindent lehet.
fenris
2024. május 30. 16:13
hát simán lehet, hogy mind büdös volt... ez van, hiába is próbálna az elnyomó fehér megfürdeni helyettük is, nem tud :)
alexandrosz-2
2024. május 30. 15:39 Szerkesztve
Ez van. A fekete majmok büdösek. Minden kisgyerek tudja, akit a szülei elvittek az állatkertbe.
q-q-ri-q
2024. május 30. 15:18
Azért aki megítéli nekik a kártérítést, annak a lakásába beköltöztetném őket néhány napra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!