Olaszország teljes mellszélességgel állt ki Magyarország mellett a legfontosabb európai vitában

2024. május 06. 10:24

Az olaszoknál gyakorlatilag naponta megszólal egy vezető politikus, hogy a magyar kormányhoz hasonlóan határozottan elutasítsa Emmanuel Macron háborús terveit.

2024. május 06. 10:24

Nyitókép: AFP/Andreas Solaro

Emmanuel Macronon kívül senki sem akar katonákat küldeni az ukrán frontra – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása, amely felidézi Orbán Viktor miniszterelnök szavait, aki úgy fogalmazott, Brüsszelnek nem kellene a tűzzel játszania, amikor NATO-csapatok bevetéséről beszél.

Nem állunk háborúban Oroszországgal, és nem küldünk olasz katonákat Ukrajnába

– jelentette ki határozottan Antonio Tajani olasz külügyminiszter, míg Matteo Salvini közölte, Macron nem az ő nevében beszél, amikor szárazföldi csapatok bevonását kezdeményezi.

Az olaszok részéről Guido Crosetto védelmi miniszter korábban érthetetlennek nevezte Macron szavainak célját és hasznát, mivel „kijelentései ténylegesen növelik a feszültséget”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. május 06. 13:51
Választások előtt... És után. Szarházi az összes volt gyarmattartó geci! Mind ide akarja tolni a történelme által feltorlódott adósságot nekünk! Az olaszok is!
Haramia
2024. május 06. 10:48
Macron küldheti a sajátjait a frontra, addig is az arabok majd vigyáznak az asszonyaikra. Ha kell, mi is hozzájárulunk, küldjük a Momentumot, szőröstül bőröstül.
contractor-2
2024. május 06. 10:46
Olaszokban bízni? Na meg komolyan venni őket - elég bárgyúság.
Szvv
2024. május 06. 10:25
Öltse fel a bakancsot, aztan menjen vitezkedni. Egy francia mar biztos lesz ott. Megnyugodhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!