Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Mi lett volna, ha Ursula von der Leyen életére törnek?

2024. május 20. 07:23

Fico ellen két merényletet követtek el szerdán: az egyiket Jurij Cintula költő és biztonsági őr, a másikat pedig a mainstream média. Szégyenletes, ami történt.

2024. május 20. 07:23
null
Pataky István
Pataky István
Maszol

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

„Mi történt volna, ha egy hasonló merényletet követnek el Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök ellen? Milyen beszámolók kísérték volna a dán vagy svéd miniszterelnök meggyilkolására tett kísérletet? 

Akkor is az áldozat politikai tevékenységének árnyoldalait boncolgatták volna? Ezekben keresték volna a hírmagyarázók a merénylet okát? Nyilvánvalóan nem. 

Fico ellen két merényletet követtek el szerdán: az egyiket Jurij Cintula költő és biztonsági őr, a másikat pedig a mainstream média. Szégyenletes, ami történt.    

Miután a merényletet az európai parlamenti választásokat megelőző kampány kellős közepén követték el, annak nyilván erőteljes politikai kihatásai lesznek Szlovákiában. Robert Fico pártja tavaly ősszel megnyerte a szlovák parlamenti választásokat, ellenzékbe küldve egy instabil, gyenge, kormányzásra alkalmatlannak bizonyult koalíciót. 

A júniusi EP-választáson a szó szerint is célkeresztbe került miniszterelnök formációjának fölényes győzelme adhat majd ütős választ azoknak, akik most elégedetten összekacsintanak az »oroszbarát« és »Európa-ellenes« politikus drámai helyzete kapcsán.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. május 20. 23:25 Szerkesztve
Azt nem meri feszegetni senki, h. mi történt volna, ha OV-t lövik le. Talán mert tudják. Polgárháború, akasztások, karóbahúzások ect.
Mindenhova
2024. május 20. 23:21
Semmi nem lett volna. 5 perc múlva egy másik ügyeletes bohócot raktak volna a helyére.
iimre
2024. május 20. 23:09
"Novicsok-5 ➜ Kétes május 20. 11:46 Megszólalt a nagy nemzetthy szuverenista, akinek a gazdáit a Soros Alapítvány tartotta el a 90-es években. :D :D :D" Szerencsére az látható, hogy egy soha meg nem térülő befektetése lett Sorosnak Orbán Viktor (csakúgy, mint több más fideszes), hiszen hiába volt egy darabig támogatottja és ösztöndíjasa, nem vált tőle anyagilag függővé, így zsarolhatóvá sem — sőt, miután Orbán megismerte a Soros által alapított "civil szervezetek" és a "nyitott társadalom" működésének céljait és átlátta a módszereit, könnyebben meg tudja védeni Magyarországot a ballibsik befolyásától. És szerintem ez így remek dolog. Szerinted nem az?
lhotx
2024. május 20. 20:30
Belgium tekintélyes része letartóztatásban lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!