Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Külön központot hoztak létre Párizsban, hogy felvegyék a harcot Orbánnal

2024. május 27. 11:47

A magyar miniszterelnökkel riogatnak, miközben a muszlimok okozzák a legtöbb homofóbiával összefüggő problémát Franciaországban.

2024. május 27. 11:47

Fotó: Pixabay

Május 22-én a párizsi tanács egyhangúlag elfogadta a fővárosi LMBTQIA+ művészeti központ létrehozására irányuló javaslatát, amelynek célja, hogy „megünnepelhesse” ezeket a művészi megnyilvánulásokat és „mindenki büszke lehessen az alkotásokra” – részletezte Pierre-Yves Bournazel, a párizsi projekt kezdeményezője.

Ennek a művészeti központnak a létrehozása azért kiemelten fontos az alkotóknak, mert meglátásuk szerint az LMBTQIA+ kultúra szerves része Párizs identitásának és történelmének. A helyi választott tisztviselők azonban nem is titkolják, hogy az intézménnyel egy ideológiai harcot is vívnak.

Ilyen projektek megvalósításával hívjuk fel a figyelmet és harcolunk a nacionalizmus és populizmus valamennyi formájával szemben, Melonitól Trumpon át Orbánig, amelyek a haladás és az egyenlő jogok eszméjét rombolják”

– hirdette Pierre-Yves Bournazel.

A Boulevard Voltaire francia lap beszámolója szerint tehát a párizsi LMBTQIA+ művészeti központ hosszú távú célja:

harcolni a hazafias jobboldaliak ellen és démonizálni azokat, akik még mindig ragaszkodnak bizonyos hagyományos értékekhez.

Érdekesség azonban, hogy 2024 első negyedévében 2023 azonos időszakához képest további 15 százalékkal nőtt a homofób cselekmények száma, a trumpistáknak és más „nacionalistáknak” pedig ehhez semmi közük.

A lap rámutat, ahelyett, hogy egy művészeti központ létrehozását javasolnák az LMBTQIA+ közösségnek, a párizsi városháza jobban tenné, ha kinyitná a szemét az országban uralkodó homofóbia eredetét vizsgálva. Egy 2019-es IFOP-tanulmány szerint ugyanis az országukban élő muszlimok 63 százaléka a homoszexualitást „betegségnek” vagy „perverziónak” tekinti.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. május 27. 22:10
A muzulmánok a józan észt képviselik ebben. sajnos ilyen mélyre süllyedtek mára a nyugatiak.
zlorinczi
2024. május 27. 21:02
Visszaépíteni a Bastille-t. A lerombolása, amint azt az utóbbi negyed évezred tanusítja, semmivel sem vitte előbbre sem a franciákat, sem a világot. Mostanra viszont, a liberté-égalité-fraternité félreértős túlbúrjánzása miatt, szükségessé vált. Kezdjük újra onnan. Guantanamo, a poiesti-i CIA bázis, a ciprusi kazamaták csak reményetlen, sunyi pótcselekvés.
Hangillat
2024. május 27. 19:31
Szivarványos kultúr(h)arc Olajfolt a tócsán. EUrópai hazafi? EUropean patriot? LMBTQIAW+ EUropean pat-riot, EUropean pet-riot Honfi, Honleány; hónalj EUniói hónaljafi, hónleány, hónneutrino Pá, Rizs!
EX_Terminator
2024. május 27. 16:18
Azért mert azt merészelitek képzelni hogy ezt, vagy bármi mást csak azért is beleerőszakolhatjátok a pofánkba HULLÁK VAGYTOK. És egyetlen pillanatig ne képzeljétek hogy ez üres fenyegetés ti elmebeteg férgek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!