Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Elővették zsidó-palesztin ügyben Taylor Swiftet

2024. május 31. 15:18

Tömegek várják a popsztár állásfoglalását a gázai konfliktusról.

2024. május 31. 15:18
Taylor Swift

Fotó: Michael Tran / AFP

Korunk nagy geopolitikai konfliktusáról, az izraeli-palesztin konfliktusról igen sokan elmondták és elmondják a véleményüket – egy igazán fontos személyiség viszont még nem hallatta hangját az ügyben: Taylor Swift.

Az amerikai énekesnő vitathatatlanul a legnépszerűbb mai fiatal popsztár,

aki sorra adja ki lemezeit, tölt meg stadionokat világ körüli turnéjén – ám politizálni nem nagyon akarózik neki. Kivéve, amikor néha vidéki gyökerű lányként is elhatárolódik a konzervatívabb nézetektől, s hitet tesz a progresszió mellett.

Palesztina ügyében viszont egyelőre hallgat – és ez egyre többeknek kezd gyanússá válni.

A közösségi médiában már mozgalom szerveződik a celebritások figyelésére,

kit mond mond vagy mit nem mond Gáza kapcsán a palesztinok és izraeliek viszonyáról.

Az #AllEyesOnRafah és a #SwiftiesForPalestine éppen népszerű hashtag az X-en – a „swiftie” Taylor Swift elkötelezett rajongóinak az elnevezése, akiknek tehát már a palesztinpárti frakciója is megalakult.

Ők sürgetik most Taylor Swiftet, hogy szólaljon fel Gáza ügyében – és természetesen a palesztinok oldalán. Egyes becslések szerint már több mint 200 ezer követőt veszített Swift csak a hallgatása miatt.

„Taylor kérlek mondj valamit. A csönded fáj nekünk”

– idéz egy rajongót az Euronews. „Szeretem Taylort, de jobban kell cselekednie. Nem ignorálhatja azt, ami Palesztinában történik” – közölte egy másik rajongó. „Felszólítunk, hogy szólalj fel MOST” – szögezte le határozottan egy újabb rajongó.

Az Euronews szerint a jelen helyzetben a sztárok hallgatása avagy semlegessége „elfogadhatatlan, sőt gyávaság” sokak szemében.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jebuzita
2024. június 03. 05:38
Mit várnak ettől a virnyogó kornyikánstól? Alkultúrás popsztár majd megaszondja a tutit. Közeleg az új vízözön...
Jacques Foche
2024. június 01. 12:05
Nem akar bevételcsökkenést elszenvedni, ami bármilyen állásfoglalás után mindenképpen bekövetkezne.
Reszelő Aladár
2024. június 01. 11:51
Teljes zavar. Az emberiség azért állított vezetőket, hogy legyen, aki vezeti őket. Ma az emberiség lerombolja a saját vezetőit, megkérdőjelezi en bloc a vezetésbe vetett hitet, majd csodálkozik, hogy káosz van a világban, olyanoktól várja a rendet, akik nem tudnak rendet tenni és olyanokat akar mindenáron elüldözni/távoltartani a hatalomtól, akik tudnának. Majd panaszkodnak, hogy minden szar.
EX_Terminator
2024. június 01. 05:20
Már miért kellene bárhová is állni? hol van az előírva? Talán kötelesség? NA TAKARODJATOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!