Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Amerikai politikus: Az iráni elnök halálával biztonságosabb hely lett a világ

2024. május 20. 20:03

Mike Pence azért imádkozik, hogy véget érjen „Irán hosszú terroruralma”.

2024. május 20. 20:03

Nyitókép: MORTEZA NIKOUBAZL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Mint ismert, hétfő reggel bejelentették: helikopterük vasárnapi lezuhanása következtében meghalt Ebrahim Raiszi iráni elnök, és a vele utazó iráni külügyminiszter, Hosszein Amir-Abdolliahan is. 

A történtek nyomán Mike Pence, az Egyesült Államok volt alelnöke is megnyilvánult az X-közösségi oldalán. A politikus úgy fogalmazott:

Ebrahim Raisi iráni elnök meghalt, és a világ biztonságosabb hely lett”.

Az egykori alelnök ezután felidézte, hogy Raisi volt a felelős az 1988-ban kivégeztetett több ezer iráni politikai fogoly meggyilkolásáért, továbbá a 2019-es tüntetéseken lemészárolt 1500 irániért, valamint az Irán által a térségben évek óta elkövetett terrorista erőszakért, amely amerikaiak életét követelte – sorolta.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elnök halála „esély” lehet Irán népének 

Pence gondolatait azzal zárta, hogy „remélem és imádkozom, hogy Raisi halála esélyt ad az iráni népnek, hogy követelje a szabadsághoz való születési jogát, és 

véget vessen Irán hosszú terroruralmának”.

A vonatkozó bejegyzést alább olvshatja:

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vfefe
2024. május 21. 12:35
Meg a jo kurva anyadat. Es ki felelos tobb millio iraki halalaert? Ki felelos az arab tavasz alatt legyilkolt aldozatokert? Na, akkor azoknak is pusztulniuk kell, minel elobb. Veled egyutt, szarfaszu.
rockercicc
2024. május 21. 00:03
Egyetértek. A baj az, hogy még rengeteg hasonszőrű elmebeteg szemétláda maradt a világon.
google-2
2024. május 20. 22:30
Amerikával sem vagyunk nagyobb biztonságban, sőt! És mégegyszer sőt.
valerian-0
2024. május 20. 22:19
"Amerikai politikus: Az iráni elnök halálával biztonságosabb hely lett a világ" - mindég tudtam, hogy az amerikai politikusok és bankárok végtelenül együttérzõek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!