Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Super Marióról kérdezték az MI-t, „forró” válaszokat adott

2024. május 31. 19:19

Úgy tűnik, hogy a Gemininek sem forráskritikája, sem humorérzéke nincs.

2024. május 31. 19:19

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

Nyitókép illusztráció. Fotó: STANISLAV KOGIKU / APA-PICTUREDESK / APA-PICTUREDESK VIA AFP

A Humenonline szúrta ki azt a futótűzként terjedő képernyőfotót, melyben Gemini, a Google mesterséges intelligenciája (MI) azt részletezi, hogy miért melegek vagy transzneműek a Nintendo-játékok szereplői.

Mint írták, az MI egy 2018-as Autostraddle-cikket vett alapul. Azonban, mint kiderült az egy humoros írás, vagyis úgy tűnik, 

a Gemini nem rendelkezik forráskritikával és a humort sem tudja megkülönböztetni a tényektől”

Az említett cikk szerzője ugyanis többek között azt írta, felidézve gyermekkori játékélményeit, hogy „mindig Toadként vagy Yoshiként játszottam, amiről akkor még nem tudtam, hogy azért volt, mert meleg voltam! Vagy ez tett meleggé; nem világos, hogy melyik. Néhány Mario Kart-karakter sokkal buzisabb, mint mások, és a sok év és a több mint 10 játék alatt bőven volt lehetőségünk találgatni a személyazonosságukról”.

Így lettek a Mario Kart szereplői mind melegek és transzneműek”

 – írta a portál.

Gemini nem csak a Mario Kartban fedezett fel LMBTQ-karaktereket, de szerinte az Animal Crossing: New Horizons-ban is van két meleg csirke és Medusa barátnője is queer. 

Továbbá a Pokémon-szereplők között is rálelt LMBTQ-szálra. 

Erre a következtetésre egy Out magazinban talált cikket elemezve jutott.

Sőt, a Humenonline arra is felhívta a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia sem tévedhetetlen. Pókembert és Btmant „sikerült” a Pokemon-univerzumba helyeznie.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2024. május 31. 19:57
Leszarom.
Kanmacska
2024. május 31. 19:37
A Gemini is buzi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!