Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Pentagon retteg Putyin űrfegyverétől, amit a múlt héten állítottak pályára

2024. május 22. 20:14

Az oroszok tagadnak.

2024. május 22. 20:14

Fotó: AFP / HO / NASA

Az Egyesült Államok azt állítja, hogy Oroszország valószínűleg egy olyan űrfegyvert állított alacsony Föld körüli pályára a múlt héten, amely alkalmas más műholdak megtámadására – jelentette be kedden Pat Ryder, a Pentagon szóvivője. Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője azt is közölte, hogy a kilövésre május 16-án került sor, és az orosz műhold jelenleg ugyanazon a pályán kering, mint egy amerikai kormányzati műhold. 

A Pentagon szerint nem ez az első alkalom, hogy Oroszország ilyen űrfegyvereket indít.

Robert Wood amerikai ENSZ-nagykövet-helyettes korábban Ryderhez hasonló véleményt fogalmazott meg a témában, és manipulatív taktikával vádolta Moszkvát, miután Oroszország a múlt hónapban megvétózott egy nukleáris űrfegyverek elleni amerikai határozatot az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes tagadta a vádakat az űrfegyver pályára állításáról, és kijelentette: „nem hiszem, hogy válaszolnunk kéne bármilyen washingtoni álhírre” – idézte a politikust az Interfax orosz hírügynökség.

(MTI)

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:19
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­c­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
magyarszo
2024. május 23. 21:32
"Hány évig vitték a Szojuzok az ISSre a jenki űrhajósokat, csótányowatz?" Jut eszembe. Amíg Tramp volt a főnök, addig az amik és az Oroszok ennyire jóban voltak!!! Bidé megjelenésével kottázható volt, hogy majd ez lesz. Milyen érdekes ez ugye? Ahhoz, hogy ezt megértsük itt egy kis oktató anyag. https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-elso-resz-amerika-haboru-orban-ylUE9IQexlh755Yu https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-masodik-resz-amerika-biden-fegyverek-os8gxjkk140ZF2sK https://videa.hu/videok/film-animacio/star-wars-kod-harmadik-resz-fegyver-haboru-migracio-CaPythdKYZLR4N9H
magyarszo
2024. május 23. 21:27
Nem tudom, miért de totálisan egyet értek az oroszokkal. Én azt csodálom, hogy Putyin ilyen higgadt tud maradni, annak ellenére, hogy, hogy sok ember szerintem azonnal oda -aszba az amiknak. De szerencsére Putyin sokkal nagyobb uri ember, mint a teljes nyugat csürhe együtt véve és rendkívül diszkréten mutatja be az amiknak, hogy mire képes az Orosz Medve. Épp eszű ember most az oroszoknak drukkol. Hajrá Oroszország!!!
Zjzj
2024. május 23. 20:50
A cimben behirdetett retteges a cikkben aztan nem szerepel…tipikus mandi trotty…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!