Új euroszkeptikus párt tűnt fel a svédeknél, ami szétosztaná az elítélteket az EU-ban

2024. április 17. 16:29

Börtöntöltelékeket osztana szét az EU-ban az új euroszkeptikus párt, mutatjuk, miért.

2024. április 17. 16:29
Sara Skyttedal, a svéd euroszkeptikus Folklistan vezetője

Fotó: EPP

A Sara Skyttedal néppárti EP-képviselő által vezetett új svéd euroszkeptikus lista, a Folklistan (Az Emberek Listája) az európai parlamenti választásokon egy olyan uniós irányelvet kíván szorgalmazni, amely megkönnyítené az elítéltek más uniós országok börtöneibe való küldését – írja az EurActiv.

Skyttedal és a volt svéd szociáldemokrata törvényhozó, Jan Emanuel kedden a Stockholmtól északra fekvő Täby börtön előtt mutatta be új euroszkeptikus uniós listájának legújabb javaslatát, amely a júniusi uniós választások előtt az elítéltek tömbön belüli átszállításának előmozdítását célozza.

Az elképzelés szerint az EU segítségével feltérképeznék a más tagállamokban lévő üres börtönhelyeket, amelyeket ki lehetne adni, és szétosztanák azokat olyan országok között, mint Svédország, ahol helyhiány van.

Emanuel azzal folytatta, hogy egy ilyen rendszer bevezetése képes lenne kezelni a Svédországban a bandák által elkövetett erőszak növekedését, mivel a bandabűnözőket a bandáiktól távol lehetne elhelyezni.

Az Európai Bizottság, nem pedig az Európai Parlament tehet azonban irányelvjavaslatokat, így nem világos, hogy a javaslat hogyan valósulni meg.

Skyttedal februárban lépett ki a kereszténydemokratákból, mivel a párt visszalépett az uniós választásokon induló csúcsjelöltjétől, miután nyilvánosságra került, hogy az a határozottabban jobboldali Svéd Demokratáknál (ECR) jelentkezett állásra. (A Svéd Demokratákat a baloldali média, beleértve az EurActivot is, rendszerint szélsőjobboldalinak titulálja.)

Két héttel ezelőtt megalapította saját mozgalmát, amelyet választási koalíciónak nevez, amely a svéd politika különböző politikai hátterű embereit tömöríti. Skyttedal új listáját a Júniusi Lista inspirálta, egy 2004-ben alapított, rövid életű svéd euroszkeptikus párt, amely abban az évben három helyet szerzett az Európai Parlamentben.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:54
🍓 ️ ­I­g­­a­­z­i n­i­­­m­f­o­­m­á­­­n­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Zokni
2024. április 17. 20:27
“Börtöntöltelékeket osztana szét az EU-ban az új euroszkeptikus párt…” Be szép lenne! O. Viktor Franciaországban ülhetne. Illetve az Ördögszigeten.
bajai__
2024. április 17. 19:33
Az MH ezt már rég felvetette, csak radikálisabban. A szibériai börtönök hatásosabbak lennének.
nempolitizalok-0
2024. április 17. 18:11
Semmi gond, nekünk is lenne szétosztanivaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!