Megvalósult a síelők egyik rémálma Olaszországban: összevissza dobálta a sífelvonót a 100 km/órás szél (VIDEÓ)

2024. április 01. 09:33

A félelmetesen kilengő felvonók közül legalább egyen ültek utasok.

2024. április 01. 09:33

Nyitókép: X

 

Nagy bajba került hétvégén néhány síelő az észak-olaszországi Breuil-Cervinia síterepen, amikor a 100 kilométer per órás szél elkezdte dobálni az ülőszékes felvonót, amiben éppen utaztak – írja a BBC.

A lap arról számolt be, hogy az általuk megosztott videón az látható, hogy a félelmetesen kilengő felvonók közül

legalább egyen ültek utasok,

ők lehettek az utolsó síelők, akik a rossz időre való figyelmeztetés után éppen azon voltak, hogy elhagyják a pályát.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. április 02. 16:28
Más portálokon az is elhangzott, hogy nem kértek elnézést az utasoktól, akik saját elmondásuk szerint sokkos állapotban szálltak le, sőt valaki le is ugrott a felvonóról, mert saját állítása szerint nem akart meghalni. Egy felöltöttöt videón amerikai akcantust hallani, vagyis gondolom ők már be is perelték az üzemeltetőt néhány millió dollárra a sérelmekért. Amúgy óriási szélben a standard protokol az, hogy leállítják a felvonót pont az ilyen kilengések miatt. Ami amúgy sokkal moderáltabb, ha ember ül rajta, mintha üres lenne. lecsukott lábtartóval és buborékkal nem könnyű kirepülni egy ilyenből, bár kapaszkodni nyilván ajánlatos.
Zsolakomarom
2024. április 02. 15:28
Orbant beleultetnek, nem lengetne ki a hurrikan se Amugy jo nagy kamu cikk, nem ult abban senki, nem is mukodott a felvono csak allt gecc
2024. április 01. 14:02 Szerkesztve
Biztos forrásból tudom, hogy a magyar űrhajós jelöltek ültek abban a kabinban.:)
Vasalo
2024. április 01. 13:02
Ami hirböl hiányzik. Az egyik ilyen himbálodzo szerkezet letört az egyik oszlopon egy szenzort, ami leállitotta a felvonot. ( valoszinü az utasoknak meg megtöltötte a gatyáját.). A mentöcsoport jo egy ora mulva megérkezett a magas oszlophoz megjavitani a letört szenzort. A végtelenül buta és ajlas utasok tele gatyával filmezték is a szakik munkáját majd miután sértetlenül leértek feljelentették az üzemeltetöt, hogy a szakemberek minden biztonsági védöfelszerelés nélkül másztak a magas oszlopra kicserélni a letört szenzort. Már megy a huzavona a feljelentök meg az üzemeltetö között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!