Közel száznegyvenmillió dolláros sürgősségi fegyvereladást engedélyezett Ukrajnának Amerika

2024. április 10. 20:29

Ezúttal az amerikai fejlesztésű Hawk légvédelmi rendszer javítására szánják a forrásokat.

2024. április 10. 20:29
null

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

Az amerikai külügyminisztérium engedélyezett egy 138 millió dolláros sürgősségi fegyvereladást Ukrajnának, hogy a Hawk légvédelmi rakétarendszerüket javítsák és pótalkatrészeket biztosítsanak – írta meg a VG. A döntés hátterében az áll, hogy Ukrajnának az orosz-ukrán konfliktus során 

sürgősen szüksége van a karbantartási támogatásra, hogy fenntartsák a rakétarendszereket. 

A Hawk közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer, melyet repülőgépek megsemmisítésére és rakéták elfogására is használnak. Az amerikai védelmi miniszter szerint e nélkül a támogatás nélkül Ukrajna könnyen Oroszország kezére kerülhet, ami veszélyeztetheti a NATO-tag Balti államokat és az amerikai nemzetbiztonságot is.

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­á­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­­v­á­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Csigorin
2024. április 11. 01:47
Ukrajna könnyen Oroszország kezére kerülhet, ami veszélyeztetheti a NATO-tag Balti államokat ezt vezessek mar le, hogy akarjak az oroszok ukrajnan keresztul lerohanni a baltikumot?
robogo72
2024. április 10. 21:31
"sürgősségi fegyvereladás" És miből fizetik ki ? Hát természetesen EU-s pénzből !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!