Itt a bizonyíték: nincs vége az európai energiaválságnak

2024. április 13. 16:36

Nyugat-Európában az energiaárak valóban az egekbe szöktek.

2024. április 13. 16:36
null

Nyitókép illusztráció. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Egyre többen hangoztatják azt, hogy véget ért az európai energiaválság” – ezzel a kijelentéssel indítja X-bejegyzését Javier Blas. A Bloomberg hírügynökség szakértője egy egyszerű példával illusztrálva bemutatta, hogy a közhiedelemmel ellentétben még közel sem ért véget az európai energiaválság. Javier Blas rámutatott, hogy a nyugat-londoni lakóhelyéhez közeli művészeti központ pénteken bezárt.

Ennek egy fő oka a magas energiaköltség volt.

„A válság előtt az éves villany- és gázszámla 49 ezer font volt, most azonban már 125 ezer font” – írta Javier Blas.

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. április 13. 19:11
"gebsi1>>>>B_kanya 2024. április 13. 18:18 Mit fognak csinálni a nagyon okosok, ha rövidesen elfogy/kitermelhetetlenné válik a kőolaj (15-20 év)?" Nem fog elfogyni.. 50 éve megy a huhogás, de újabb és újabb készletek kerülnek elő.. nyugi.. Ha alacsony az ár, akkor megjelenik pár tanulmány és rögtön kifogyásnak indul az olaj/gáz. Szeretném én megérni a napot, amikor valóban kifogy... Amúgy pedig számolni kell az atomenergiával.. és akinek esze, meg függetlensége van, az fejleszti is.
2024. április 13. 17:32 Szerkesztve
gebsi1 2024. április 13. 16:43 "és még nincs vége, lesz ez még rosszabb is..... Mikor fogja fel az emberiség végre, hogy fel kell számolni a neoliberális, folyamatos és brutális pazarlásra ösztönző gazdasági rendszert és helyébe a kizárólag erőforrások mennyiségén alapuló gazdasági bevezetni." A Twh-k mennyisége jelentősen visszaesik, ha bezárod az atomreaktoraidat. Mondjuk ha egy kutyafetisiszta, kleptomán csíra az egyik illetékes eftás atomügyben, lehet jobb is.
gebsi1
2024. április 13. 17:31
Itt, Franciaországban, ma már 2 euró felett van az üzemanyag ára. Néhány helyen 2,20 euró/liter a benzin, 2 euró alatt már nincs is.
gebsi1
2024. április 13. 16:43
és még nincs vége, lesz ez még rosszabb is..... Mikor fogja fel az emberiség végre, hogy fel kell számolni a neoliberális, folyamatos és brutális pazarlásra ösztönző gazdasági rendszert és helyébe a kizárólag erőforrások mennyiségén alapuló gazdasági bevezetni. Már csak rövid idő és ez a jelen rend fenntarthatatlanná válik, mert energia nélkül nincs semmi, meghalnak az ellátási láncok és káosz következik. A civilizációnk összeomlik mindenképpen, vajon miért nem kezdünk hozzá ennek kezeléséhez mielőtt kitör a Földön a pánik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!