Horror Prágában: tévedés miatt rossz kismamán hajtottak végre abortuszt

2024. április 02. 21:02

Az ázsiai nő csak egy rutinvizsgálatra érkezett a kórházba.

2024. április 02. 21:02

Az Idnes.cz nevű cseh portál cikke szerint egy ázsiai nő rutinvizsgálatra érkezett a prágai Bulovka Egyetemi Kórházba, de a személyzet összetévesztette őt egy másik beteggel, így abortuszt hajtottak végre rajta. A magzat mindössze 16 hetes volt. „Nőgyógyászati és szülészeti klinikánkon március 25-én, hétfőn történt egy nemkívánatos incidens. Az eddigi megállapítások szerint az érintett dolgozók részéről súlyos szabálysértés és a belső szabályzatok be nem tartása vezetett ahhoz, hogy egy tévesen azonosított páciens műtétjét kezdték el” – mondta a helyi sajtónak a kórház szóvivője, aki közölte, 

az érintetteket azonnal menesztették az intézményből, a rendőrség pedig nyomozást indított.

Az ügyben megszólalt a cseh egészségügyi minisztérium szóvivője is: „Az Egészségügyi Minisztérium mély sajnálatát fejezi ki a betegnek és az egész családnak. Megbocsáthatatlan mulasztás történt, a vétkeseket azonnali hatállyal menesztették.”

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2024. április 03. 16:26 Szerkesztve
ez hiba, bűn az ha disznóhúst adnak a muszlim bevándorlóknak fogadjunk hogy ezen az EU polgárok adójából kistafírozott emberi jogi szervezetek nem fognak hisztizni és felháborodni hogy dögölnének meg
MZperXXL
2024. április 03. 15:30
16 hetes magzatot... borzasztó gyilkosság!
pipa89
2024. április 03. 05:01
Hú, ez elég hajmeresztő. Mi több, feldolgozhatatlan veszteség!
Patika
2024. április 03. 04:32
A csináld magad mozgalom tévedhetetlen volna és Pintér terror szívhangot se kell hallgatni.... (ez nem jelenti azt, hogy bármilyeket helyeslem... valójában ..egyiket sem)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!