Brutális erejű orosz dróntámadás érte Harkivot – halálos áldozatok is vannak

2024. április 04. 06:52

Az orosz dróncsapások helyi idő szerint hajnali egykor érték a várost.

2024. április 04. 06:52
Drone attack in Ukrainian village of Severynivka

Nyitókép: Ukrainian State Emergency Service / Anadolu via Getty Images

Az úgynevezett „hajnali dróntámadások” sajnos már a sajátos részét képezik az orosz-ukrán háborúnak. Ez történt csütörtök hajnalban is, mikor Ukrajna második legnépesebb városát, Harkivot dróntámadás érte. A támadásban négyen az életüket vesztették, tízen megsérültek – írta meg a Kyiv Independent.

A hírt egyelőre más, nemzetközi hírforrás nem erősítette meg. A lap szerint az áldozatok között van egy a helyszínre kiérkező mentős és három civil. A sérültek között egy 49 éves férfit kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Az orosz dróncsapások helyi idő szerint hajnali egykor érték a várost.

Harkiv megye közvetlenül 2022 nyaráig volt a frontvonalban, majd az ukrán ellentámadás több mint 130 kilométerrel keletebbre tolta az orosz erőket. A háborús fenyegetés ettől nem múlt el teljesen.

Élünk, ez sem kis dolog manapság

 – foglalta össze egy helyi lakos, Andrej Harkiv helyzetét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:55
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
gyzoltan-2
2024. április 04. 10:54
Nagy zsidó ünnep a mai nap! A volt terminológia szerint 1945 április 4.-én kapott a zsidóság szabad-kártyát a magyarság gyilkolására..! Először spontán, ahogy jön, aztán szervezetten, államszervezetben... Köztük, ahogy illik, amint előírás, a magyarok legjobbjait is...Részükről -akár Tisza Istvánra, meg a zsidó "Pogányokra, stb." is emlékezhetünk; a gyilkos Pogány apja szégyenében öngyilkos lett.., mert már az is szégyen, hogy március 19 sem került megünneplés alá... Részükről! -mert a magyarságnak azóta sincs oka, indítéka ünnepelni, hacsak azt nem, hogy mégis élünk..! Élünk a fenét! Létezünk! Még! -még létezünk..! Ugyan meddig?!
I feel the earth move under my feet
2024. április 04. 10:32
Bruttális támadás, amiben néhányan meghaltak. Akkor milyen jelzőkkel illetné a hülye mandista firkász az izraeli "védelmi" erők légitámadásait gázai civilek ellen? Vagy hogyan jellemezné az amerikaiak szőnyegbombázását Irakban, ahol az előkészítő légicsapások során százezres nagyságrendű volt a civil áldozatok száma..
nemecsekerno_007
2024. április 04. 09:48
Fogynak az ukrán niggerek. A dollárt meg csak nyomtatják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!