Ausztria nem követi Németországot a drogliberalizáció útján

2024. április 02. 18:45

„Ennek érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tervez” – árulta el kedden Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

2024. április 02. 18:45

A nyitókép illusztráció. Fotó: MAX SLOVENCIK / APA / AFP

Ausztria fokozza az ellenőrzéseket az osztrák-német határ közelében a Németországban hétfőn hatályba lépett drogliberalizáció miatt – közölte az osztrák belügyminisztérium.

Az új németországi drogtörvény engedélyezi minden 18. évét betöltött német lakos számára legfeljebb 25 gramm marihuána birtoklását,

Ezt is ajánljuk a témában

továbbá három kannabisznövény tartását rekreációs célú felhasználásra, továbbá kimondja azt is, hogy július 1-jétől minden felnőtt csatlakozhat kannabisztermelő nonprofit szervezetekhez, ahol marihuánát vásárolhat.

Ausztria nem tervezi követni Németország példáját, sőt meg akar akadályozni bármiféle drogkereskedelmet az osztrák-német határon.

„A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tervez, különösen a Németországgal határos tartományokban, hogy a függőséget okozó szereket és a kábítószer hatása alatt álló járművezetőket kivonják a forgalomból” – közölte kedden Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

A tárcavezető közleményében kiemelte, hogy az intézkedés az összes úthasználó védelmét szolgálja. A belügyminisztérium közlése szerint az ellenőrzésekhez civilruhás rendőröket és regionális közlekedési hatóságok szakembereit csoportosítják át, akik képzésükből adódóan felismerik a kábítószerhasználat tüneteit.

(MTI)

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­ ­­l­­á­­­n­­­y­o­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­a­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
szabadabb
2024. április 05. 01:37
Osztrák színjáték! Előbb lehetett Bécsben legálisan magokat venni mint Berlinben. Svájci drogtörvény? Holland drogtörvény? Cseh drogtörvény, Portugál drogtörvény? Spanyol drogtörvény? Olasz drogtörvény? Hallott ezekről valaki valami rosszat?
iSTaR_GoM
2024. április 02. 22:24
Az osztrákok mindig külön utakon jártak, de az árnyékukban. Csak félszemmel figyeltek a "nagytestvérre", de a maguk útját járták. Most is ezt teszik.
angeleye
2024. április 02. 21:30
na akkor egy kis anslussz.....lesz ebbű' még virágos bevonulás Bécsbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!